Индустриалното и промишленото производство в Германия отбелязаха изненадващо силен ръст

...
Индустриалното и промишленото производство в Германия отбелязаха изненадващо силен ръст
Коментари Харесай

Силен ръст на индустриалното производство в Германия през февруари

Индустриалното и промишленото произвеждане в Германия означиха изненадващо мощен растеж през февруари посредством частично на напредък в автомобилостроенето, демонстрират данните немската федерална статистика Destatis.

Общото индустриално произвеждане, включващо промишленото и енергийното произвеждане, както и строителството, набъбна през февруари с 2% по отношение на януари, когато скочи с цели 3,7%, до момента в който упованията на икономисти и анализатори бяха за много по-анемично усъвършенстване с 0,1 на 100.

Спрямо година по-рано индустриалното произвеждане през февруари се увеличи с 0,6% след напредък с 1,6% през първия месец на 2023 година

По този метод производството набъбна през първите два месеца на годината с 5,8%, което беше  доста повече, с цел да компенсира солидния спад през декември 2022 година с -2,4%.

Повечето стопански браншове показват позитивно развиване на производството през февруари 2023 година, регистрира Destatis. Производството на моторни транспортни средства и елементи за тях - най-големият промишлен бранш в Германия, скочи през февруари с цели 7,6% по отношение на месец по-рано, формирайки забележителен дял от мощното общо повишаване на произвеждане.

Промишленото произвеждане (изключвайки енергийното производството и строителството) се увеличи през февруари с 2,4% на месечна база, като производството на потребителски артикули набъбна с 1,4%, а на финансовите артикули - с 3,4 на 100.

В същото време енергийното произвеждане се сви с 1,1% по отношение на януари, до момента в който строителство набъбна с 1,5 на 100.

Ден по-рано Destatis регистрира неочакван мощен растеж с цели 4,8% и на индустриалните и промишлени поръчки през февруари.

Тези данни като че ли са сигнал, че предстоящата криза във водещата европейска стопанска система може да се окаже по-плитка от досегашните прогнози.

Също през вчерашния ден немските водещи стопански институти предвидиха, че Германия ще избегне " на косъм " рецесията при започване на годината, като стопанската система означи непретенциозен напредък от 0,1% през първото тримесечие след стесняване на Брутният вътрешен продукт с 0,4% през четвъртото тримесечие на 2022 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР