Индустриалният YuMi ни доближава до завода на бъдещетоYuMi е създаден

...
Индустриалният YuMi ни доближава до завода на бъдещетоYuMi е създаден
Коментари Харесай

Уникален робот показват на изложение в София

Индустриалният YuMi ни приближава до завода на бъдещето

YuMi е основан да покаже по какъв начин наподобява работата в съдействие сред хора и роботи (източник: ABB)

Първият в света колаборативен промишлен робот с две ръце е една от атракциите на ревюто MachTech & InnoTech Expo 2019, което стартира през днешния ден в Интер Експо Център София (ИЕЦ).

YuMi е основан от компанията ABB, с цел да покаже по какъв начин наподобява работата в съдействие сред хора и роботи. Чрез съчетание на неповторимата дарба на хората да се приспособяват към промени и неуморната устойчивост на робота за осъществяване на прецизни, повтаряеми задания, става допустимо автоматизирането на процеса по сглобяване на доста типове артикули по една и съща линия.

IRB 120 и IRB 1200 на същата компания са дребни и бързи роботи за всяко произвеждане. Те са основани за гъвкаво боравене с материали, имат компактни размери, къси цикли и са лесни за потребление. Дизайнът им разрешава да бъдат инсталирани съвсем на всички места, под всевъзможен ъгъл, без ограничавания – в клетка, върху машина или наоколо до други роботи.

IRB 120 и IRB 1200 на същата компания са дребни и бързи роботи за всяко произвеждане (източник: ABB)

За да бъдат ефикасни, роботите би трябвало да могат да се движат бързо, което ги прави евентуално рискови за хората, работещи наоколо до тях. В предишното са се употребявали огради или кафези за уединяване на машините от индивида, в опит хората да бъдат предпазвани от пострадвания.

Но „ заводът на бъдещето “ е по-интелигентен. ABB демонстрира и SafeMove2 – решение за отбрана на операторите и за сигурност, с помощта на което придвижването на робота е точно лимитирано единствено до нужния обхват за дадена интервенция.

Заводът на бъдещето може да е по-близо, в сравнение с мнозина си мислят (източник: ABB)

Свързвайки роботите към услугите на платформата ABB Ability, клиентите получават усъвършенствани услуги с до 25% по-малко произшествия и 60% по-бързо време на реакция и възобновяване при проблеми, подчертаха от компанията.

„ Ако осъществяваме това в целия цикъл от действия в един цех, ще имаме налице цифрово промишлено произвеждане, способно да планува повреди, да управлява продуктивността и да доставя изключителна стойност за всички заинтригувани лица ”, съобщи Марсел ван дер Хук, изпълнителен шеф на ABB за България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР