Индустриален робот в южнокорейски завод причини смъртта на инспектиращ го

...
Индустриален робот в южнокорейски завод причини смъртта на инспектиращ го
Коментари Харесай

Робот уби работник, след като го обърка с касетка за зеленчуци

Индустриален робот в южнокорейски цех аргументи гибелта на инспектиращ го чиновник, откакто го объркал с касетка със зеленчуци, заяви локалната организация Йонхап, представена от " Би Би Си ".

Инцидентът е станал във вторник в дружество в провинция Кьонсан-Намдо, когато към 40-годишен чиновник на компанията, обслужваща роботизираните машини, проверявал датчиците на една от тях. Нейната работа била да качва касетки със зеленчуци на поточната лента.

Снимката е от противопожарната работа на Южна Корея и демонстрира интериора на завода за пакетиране на зеленчуци, където се случисмъртоносен случай сред робот и чиновник на 8 ноември 2023 година

По неразбираеми към момента аргументи роботизираната ръка объркала мъжа с касетка, сграбчила го и притиснала тялото му върху конвейера. Лицето и гърдите на служителя били премазани.

Пострадалият бил превозен в болница, само че лекарите не съумели да го спасят.

" Роботът явно е позволил функционална неточност и е сбъркал жертвата си с една от касетките с чушки, с които борави ", показват от южнокорейската полиция.

Започнало е следствие. Заводът употребявал този робот в процеса от към пет години. Машината била доста потребна заради дефицита на работна мощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР