Индонезийските власти започнаха да пренасочват всички полети в района на

...
Индонезийските власти започнаха да пренасочват всички полети в района на
Коментари Харесай

Адът в Индонезия не е свършил! Властите се готвят за нов апокалипсис, защото...

Индонезийските управляващи започнаха да пренасочват всички полети в региона на изригващия вулкан Анак Кракатау сред островите Ява и Суматра, откакто той изхвърли стълбове от пепел, няколко дни откакто провокира смъртоносно цунами, съобщи Ройтерс.

Властите покачиха равнището за паника до втора степен и откриха зона за нараснала заплаха с радиус от 5 км към вулкана, написа Блиц. 

По последни данни броят на починалите от приливната вълна, блъснала крайбрежните региони на индонезийските острови Ява и Суматра, доближи 430 души, минимум 159 са безследно изчезналите, а близо 1,5 хиляди са ранените. 

Вълната, която заля обширни региони от индонезийския бряг към Зондския проток, разделящ Ява и Суматра, е била непряко провокирана от изригвания на вулкана Анак Кракатау, на към 50 км от брега, е заключението на специалисти. Разрушенията, породени от цунами, обгръщат пет региона на двата острова, като Пандегланг, на западния бряг на Ява, е най-силно потърпевш.



Властите предизвестяват, че ситуацията е нестабилна. Има заплаха от ново още по-силно изригване и цунами. Местните поданици са предизвестени да стоят надалеч от брега.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР