Индонезийските спасители със специална техника пристъпиха към издирването на останки

...
Индонезийските спасители със специална техника пристъпиха към издирването на останки
Коментари Харесай

Започна издирване на падналия самолет чрез подводна техника

Индонезийските спасители със специфична техника пристъпиха към издирването на остатъци от самолета на компания Лайън еър, паднал в морето край остров Ява малко след излитането си от летището в Джакарта, съобщи ТАСС. Търсенето е на дълбочина 30-35 метра. 

Засега не са открити двете черни кутии, добавя Ройтерс.

Междувременно стана ясно, че авариралата машината е имала механически проблем при предходния с и полет, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Той бил позволен според процедурите, сподели Едуард Сирайт, шеф на авиопревозвача Лайън еър. Техническият проблем зародил по време на полет от Денпасар за Джакарта. Директорът не посочи за какъв проблем става дума.

Лайън еър има 11 самолета от същия модел. З асега няма проекти останалите машини Боинг 737 Макс 8 на авикомпанията да преустановят полети, добави ръководителят на компанията.

На борда на авариралия аероплан е имало към 20 сътрудници на министерството на финансите, пр едаде ТАСС, като се базира на локални медии.
Пилотът на машината е работил в компанията от 2011 година, добавя организацията. Името му е Бхавей Санеджа. Той е индиец. Преди да постъпи на работа в Лайън еър, той е работил в компанията Емирейтс. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР