Индонезийски авиодиспечер, който отказа да напусне поста си докато не

...
Индонезийски авиодиспечер, който отказа да напусне поста си докато не
Коментари Харесай

Диспечер в Индонезия жертва живота си, за да може самолет да излети безопасно

Индонезийски авиодиспечер, който отхвърли да напусне поста си до момента в който не изведе сполучливо във въздуха излитащ пътнически аероплан по време на мощния трус в петък, беше разгласен посмъртно за воин, оповестява Агенция Франс Прес.
21-годишният Антониус Гунаван Агунг бил на промяна в контролната кула на летището в Палу " Мутиара ", когато остров Сулавеси бил разтресен от първите земетресения. Колеги на младия мъж описват, че той отказал да напусне поста си до момента в който пътническият аероплан на " Батик Ер ", който сега насочвал по пистата не излети.
" Когато удари мощният трус, той таман даваше позволение на водача на " Батик Ер " за политане. Изчака да види по какъв начин машината сполучливо излетява и едвам тогава напусна контролната кула ", съобщи Йоханес Хари Сираит, представител на " ЕрНав Индонезия " - формалната въздушна работа на страната.
След излитането на полет 6231 трусовете станали даже по-силни и кулминационната точка настъпила със земетресението от 7,5 по Рихтер и последвалата го над два метра вълна цунами. Заради мощното разклащане на земните маси се наложило младият авиодиспечер да скочи от покрива на 4-етажната кула. Той счупил крайник и получил голям брой вътрешни контузии при рухването. Макар да бил незабавно откаран в локална болница, където получил първа помощ, Агунг умрял от пострадванията си преди идването на хеликоптера, който трябвало да го откара в по-добре оборудвана болница за интервенция.
От " ЕрНав Индонезия " обявиха, че в символ на респект към героизма на младия мъж той ще бъде нараснал посмъртно в служба с два ранга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР