Индонезийската полиция прегради улици и постави повече от 400 контролни

...
Индонезийската полиция прегради улици и постави повече от 400 контролни
Коментари Харесай

Индонезия налага потивоепидемични мерки с барикади и КПП-та, за да принуди хората да не излизат |

Индонезийската полиция загради улици и сложи повече от 400 контролни пункта на островите Ява и Бали, с цел да накара стотици милиони хора да не излизат от домовете си през днешния ден, в първия ден от строгите ограничавания върху напредването, оповестени поради коронавирусната зараза, съобщи Българска телеграфна агенция.

Епидемията от COVID-19 в 4-ата по население в света Индонезия е една от най-тежките в Азия, съобщава Ройтерс. През последните десетина дни беше регистриран растеж на новите случаи. В петък те бяха 25 830. За 24 часа починаха 539 пациенти.

Шефът на националната пътна полиция Исионо заяви на конференция, че се разполагат патрули на 21 места, където всекидневно се събират доста хора. Улиците със сергии и сладкарници ще бъдат затворени от 18 ч до 4 ч сутринта.

По-строгите ограничения, в действие от през днешния ден, включват: инспекции на основанията за пътешестване, затваряне на заведения за хранене и някои работни места, избрани като " несъществени " в сегашната обстановка, възбрана на спортни действия навън. Те ще важат до 20 юли, само че е допустимо да бъдат удължени, в случай че епидемиологичната конюнктура не се усъвършенства.

На най-населения индонезийски остров Ява и на известния измежду туристите остров Бали ще бъдат ситуирани повече от 21 000 служители на реда, както и военни, които ще следят за изпълнението на ограниченията. Полицията ще прави проби на инцидентен принцип и ще управлява спазването на вечерния час.

Изключение се прави за имунизираните пасажери, които ще имат право на по-далечни пътувания.

Болниците в Ява са претрупани поради бързото разпространяване на разновидността " Делта " на COVID-19. Индонезия ще форсира имунизационната акция с дарени ѝ от чужбина ваксини. Досега страната разчиташе основно на китайската " Синовак ". Целта е до януари да бъдат имунизирани 181,5 милиона души, само че към този момент са имунизирани единствено 7,6% от тях.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР