Индонезия започна да предизвиква изкуствени дъждове, за да предотврати възникването

...
Индонезия започна да предизвиква изкуствени дъждове, за да предотврати възникването
Коментари Харесай

Индонезия предизвика изкуствени дъждове, за да се предпази от горски пожари

Индонезия стартира да провокира изкуствени дъждове, с цел да предотврати възникването на огромни горски пожари, които през сухия сезон отделят токсичен пушек - още една опасност, която може да се прибави към към този момент съществуващата пандемия, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Миналогодишните пожари бяха едни от най-мащабните от 2015 година Заради засушаването пламъците обгърнаха към 1,6 милиона хектара горски масиви, най-много на островите Суматра и Калимантан.

Хиляди бягат от огромните горски пожари в Австралия

"Вземаме защитни ограничения, с цел да не се окажем в същата обстановка като предходната година ", съобщи Три Ханоко Сето от държавната организация по технологиите. Индонезийските управляващи през последните две седмици пристъпиха към потреблението на технология по култивиране на облаците за изкуствено предизвикателство на дъжд. Подобни превалявания паднаха в провинция Риау и в този момент тази процедура ще бъде приложена в Суматра и Калимантан. Изкуствени дъждове ще се провокират през целия изсъхнал сезон, който продължава до месец септември.

Миналата година горските пожари в Суматра и Калимантан бяха съпроводени с големи облаци отровен пушек, които принудиха доста учебни заведения да затворят порти. Пушеците се разпространиха и до прилежащите страни Малайзия и Сингапур.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР