Индонезия иска да трансформира своя остров Батам като алтернативен търговски

...
Индонезия иска да трансформира своя остров Батам като алтернативен търговски
Коментари Харесай

Сингапур има сериозен експортен конкурент само на 30 километра от нея

Индонезия желае да трансформира своя остров Батам като различен търговски и индустриален център на Сингапур с капацитет да притегли 60 милиарда $ нови вложения, осведоми Bloomberg.

Батам и околните острови - ситуирани на по-малко от 30 километра южно от Сингапур - са привлекли към 20 милиарда $ вложения откогато държавното управление стартира да ги показва като индустриална зона през 70-те години. Регионът, разгласен за зона за свободна търговия през 2007 година, е дом на хиляди локални и задгранични компании, произвеждащи артикули от компютри до принадлежности за добиване на петрол.

Сега управляващите желаят да разширят изгодите за бизнеса, като употребяват към 8 000 хектара необработваема или иззета земя, с цел да я предложат на експортьорите или производителите на заместители на вносни артикули.
 Снимка 403965
Източник:

" Ние се стремим да развиваме анклави на специфични стопански зони в Батам ", като планувани клъстери за туризъм и логистика, с изключение на останалите, споделя Еди Путра Иралади, шеф на органа за зоните за свободна търговия в Батам Индонезия. " Въз основа на приблизителни калкулации евентуалните вложения, в това число тези в развой на създаване, са на стойност към 60 милиарда $. "

Зоната за свободна търговия " Батам " се състои от осем острова с размери 71 500 хектара. Тя се трансформира в капиталова дестинация за задгранични компании със все по-голяма значимост, изключително за сингапурските компании, като се има поради местоположението й на един от най-натоварените корабни канали, евтиният трудов и данъчни облекчения. Дружествата, работещи в зоната за свободна търговия, са освободени от налог добавена стойност и налог разкош, както и от вносни мита.

Администрацията на президента Джоко Видодо се стреми да усили износа, с цел да ограничи възходящия недостиг по настоящата сметка - основен риск за стопанската система и една от аргументите вложителите да продадат валутата в разгара на разпродажбата на валути от разрастващите се пазари през предходната година.
 Прогнозите за икономическия растеж на Сингапур - още веднъж намалени
Прогнозите за икономическия растеж на Сингапур - още веднъж намалени

Страната е индикатор и предвестител за международната търговия и стопанска система

Островът e добре позициониран да посрещне потребностите на фирмите, които желаят да реалокират своите заводи, до момента в който комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай прекъсва международните вериги за доставки, съгласно министъра на индустрията в Индонезия Аярланга Хартарто. Тайванската корпорация Pegatron към този момент разгласи капиталово партньорство с локалния производител на електроника PT Sat Nusapersada, до момента в който Apple възнамерява да открие нова академия за разработчици в Батам, съгласно министерството.

Асеанска договорка

Компаниите също желаят да влагат в туризма, електронните артикули и корабостроителниците, споделя Иралади. Според специфичните стопански клъстери фирмите ще се употребяват от данъчни тласъци и компенсации, планувани в споразуменията за свободна търговия на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия или АСЕАН, споделя той.

Разширяването на изгодите от свободната търговия на АСЕАН може да подтиква фирмите в Батам да доставят артикули непосредствено на други райони в Индонезия, вместо да ги насочват през Сингапур, споделя Иралади.
 Снимка 403966
Правителството също по този начин уголемява потенциала на интернационалното летище Батам, което дружно с известната туристическа дестинация Нонгса ще се трансформира в първата специфична икономическа зона на острова, отдадена на туризма през идващите две години.

Стратегическото местонахождение на Батам - по протежението на Малакския пролив, свързващо интернационалните морски пътища сред Индийския и Тихия океан - е основно преимущество, което органът желае да предизвиква още повече.

" Сингапур към този момент е прекомерно препълнен. При услугите за прекачване на суровините, да вземем за пример, някои кораби са се преместили от Сингапур в Батам, " споделя той. " Спедиторите от райони като Джакарта и Семаранг също разчитат на Сингапур, с цел да доставят стоките си в чужбина. Искаме да ги притеглим всички в Батам. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР