Индо-тихоокеанската стратегия на САЩ, насочена към разпалване на конфронтация и

...
Индо-тихоокеанската стратегия на САЩ, насочена към разпалване на конфронтация и
Коментари Харесай

Стратегия обречена на провал

" Индо-тихоокеанската тактика на Съединени американски щати, ориентирана към разпалване на борба и подкопаване на мира в района, сигурно ще се провали ", сподели китайският външен министър Уан И на конференция след среща с пакистанския външен министър Билавал Бхуто Зардари в южнокитайския Гуанджоу.

Според Уан И народите от Азиатско-тихоокеанския район са наясно с споровете, до които може да докара хегемонизмът. Той акцентира, че страните от района не желаят да избират страна, главната цел е поощряване на районната интеграция и създаване на азиатско-тихоокеанска общественост с обща орис.

Съединени американски щати, както означи Уан И, под знамето на „ независимост и неприкритост “ в действителност образуват групировки в района, стремейки се да слагат страните от района в услуга на своята надмощие. „ Фактите ще потвърдят, че така наречен " Индо-Тихоокеанска тактика " е всъщност тактика за основаване на различия, разпалване на борба и подкопаване на мира. Независимо по какъв начин тази тактика е показана, тя в последна сметка ще се провали “, сподели Уан И на формалния уеб страница на китайското външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР