Индийският милиардер Гаутам Адани изпревари Бил Гейтс и стана четвъртият

...
Индийският милиардер Гаутам Адани изпревари Бил Гейтс и стана четвъртият
Коментари Харесай

Индиец избута Бил Гейтс от четвъртото място по богатство

Индийският милиардер Гаутам Адани изпревари Бил Гейтс и стана четвъртият най-богат човек в света, съобщи Bloomberg.
Индийският предприемач натрупа в допълнение благосъстояние от 36 милиарда щатски $ през тази година, което е повече от всеки различен в класацията, до момента в който положението на Гейтс понижа вследствие на увеличените му филантропични дарения и спада на софтуерните акции.
Според показателя на Bloomberg Billionaires Index чистото положение на Адани се е нараснало до 112,5 милиарда щатски $ (156 милиарда сингапурски долара) на 21 юли, изпреварвайки съоснователя на Microsoft с 230 милиона щатски $.
Неговата бърза диверсификация към възобновима сила, летища, центрове за данни, цифрови услуги и медии е в сходство с упоритостта на индийския министър председател Нарендра Моди за създаване на нация, написа BusinesTimes Online.
Адани, чието положение е извоювано от търговия със селскостопански артикули, въглища и пристанища, се изкачва нагоре по стълбата на благосъстоянието, доминирана преди този момент от американските софтуерни иноватори.
През април тази година Адани стана сантимилиардер (притежаваш повече от 100 милиарда долара), присъединявайки се към милиардерите като Илон Мъск и Джеф Безос.

Кой е Гаутам Адани?
Роден е през 1962 година в фамилията на малък търговец на текстил. Започва да учи търговия в университета в Гуджарат, само че се отхвърля още през втората година. Има ползи към бизнеса, само че не и към този на татко си.
През 1981 година по-големият брат на Гаутам Адани купува фабрика за пластмаси в Ахмедабад. В бизнес начинанието се включва и бъдещият милиардер
Друга съществена активност на Адани е търговията със селскостопански артикули в края на 80-те години, натрупа съвсем цялото си благосъстояние през последните две години, инвестирайкйи в най-ралзични ейности.
Напоследък той изследва евентуални партньорства с саудитския петролен колос Aramco, в това число опцията за закупуване на дял в компанията, беше в напреднали договаряния за придобиване на циментовия бизнес на Holcim в Индия и подписа съглашение за изследване на бизнес опциите с южнокорейския производител на стомана Posco.
От Adani Enterprises, водещата компания на групата, обявиха през април, че са стартирали нов медийно-развлекатален отдел, сигнализирайки желанието му да получи достъп до бързо разрастващия се локален развлекателен бранш.
Неговият напредък съответства с оповестените от други милиардери благотворителни желание от най-богатите хора в света. Гейтс разгласи по-рано този месец, че подарява 20 милиарда $ на своята фондация, което ще надвиши 15 милиарда $, обещани от него и някогашната му брачна половинка през 2021 година
Обещанието от миналата година беше включено в показателя на благосъстоянието, когато той направи известието, и спомагателни 5 милиарда щатски $ бяха добавени към тази отговорност за новото заричане, което докара чистото положение на Гейтс до малко под това на Адани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР