Индийските военноморски сили съобщиха, че в петък са освободили отвлечен

...
Индийските военноморски сили съобщиха, че в петък са освободили отвлечен
Коментари Харесай

Индийските военноморски сили освободиха от пирати още един кораб

Индийските военноморски сили оповестиха, че в петък са освободили похитен от девет въоръжени пирати ирански рибарски транспортен съд в Арабско море. Екипажът на кораба е незасегнат, оповестява " Ройтерс ". 

Според изказване на военноморските сили от късно в петък риболовният транспортен съд Al-Kambar 786 се е намирал югозападно от йеменския остров Сокотра на 28 март, когато е било обявено, че е бил високомерен от пирати.

Корабът е бил прехванат от INS Sumedha и INS Trishul, което е довело до " повече от 12 часа интензивни насилствени тактически ограничения " , които са принудили пиратите да се предадат.

Екипажът се е състоял от 23 пакистански жители, които са в сигурност, се споделя в известието.

" Индийските военноморски сили сега правят щателна санитарна инспекция и инспекция на мореходността на риболовния транспортен съд, с цел да го ескортират до безвредна зона за обновяване на естествените риболовни действия ", се споделя в изказването.

Индия е реагирала на 18 случая до този миг, като е изпратила на ротационен принцип 21 кораба за отбрана на корабоплаването в Червено море. Възползвайки се от напрежението поради офанзивите на йеменските хути, и пиратите даже към този момент освен сомалийски зачестиха нападенията. От ноември месец насам има към този момент над 20 отвличания на кораби от пирати. Сред тях бе и българския транспортен съд " Руен ", който преди десетина дни бе освободен още веднъж от индийския флот.
 Сомалийските пирати отвлекли транспортен съд с над 20-членен екипаж
Сомалийските пирати отвлекли транспортен съд с над 20-членен екипаж

Заложниците не са в заплаха. За нападението беше обявено ден по-рано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР