Индийски продавач на зеленчуци сложи край на живота си, след

...
Индийски продавач на зеленчуци сложи край на живота си, след
Коментари Харесай

Мъж получи $13 000 сметка за ток, самоуби се

Индийски продавач на зеленчуци постави завършек на живота си, откакто получи сметка за ток в размер на $13 000, съобщи Би Би Си, базирайки се на локалните управляващи. Инцидентът е станал в западния щат Махаращра.
36-годишният Джаганат Шелке е оставил предсмъртно писмо, разкриха неговите близки. В него той написал, че ще се самоубие, тъй като сметката за електричество била „ доста висока”.
Според управляващите обаче действителната сметка за ток на въпросното лице е била единствено 2800 рупии (малко над 40 щатски долара). Семейството на самоубилия се мъж упрекна длъжностните лица, че не са му съдействали, макар че той се е обърнал към тях.
Полицията стартира следствие против електроразпределителното сдружение за изпращане на погрешни сметки. Оказа се, че грешката в сметката е била позволена поради неверно сложена десетична запетая. Длъжностните лица са разтълкували неправилно измервателния апарат и са генерирали неверна сума.
Това не е единствената причина обаче за решението на мъжа да постави завършек на живота си. Той не е съумял да подаде писмена тъжба, тъй като чиновници са го заплашили да конфискуват имуществото му, разкри братът на самоубилия се индиец. Дъщерята на Джаганат Шелке съобщи, че татко й си е отишъл от този свят поради неточност в системата. „ Баща ми беше под голяма финансова тежест и високата сметка за ток беше потрес за него”, съобщи тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР