Индия започна разследване на фармацевтичната компания, което установи, че подозрителните

...
Индия започна разследване на фармацевтичната компания, което установи, че подозрителните
Коментари Харесай

20 деца в Узбекистан починаха от сиропи за кашлица

Индия стартира следствие на фармацевтичната компания, което откри, че подозрителните медикаменти дават отговор на стандарта

Световната здравна организация издаде предизвестие против използването на два индийски сиропа за кашлица, предизвикали гибелта на минимум 20 деца в Узбекистан, съобщи.

СЗО съобщи, че продуктите, създадени от индийската компания Marion Biotech, са " ексцентрични " и че компанията не е предоставила гаранции за тяхната " сигурност и качество ".

Предупреждението, издадено в сряда, идва, откакто предишния месец узбекистанските управляващи оповестиха, че минимум 20 деца са умряли след консумация на сироп, създаден от компанията под комерсиалното название Doc-1 Мах.

Впоследствие индийското министерство на опазването на здравето спря производството на компанията, а Узбекистан забрани вноса и продажбата на Doc-1 Мах.

В предизвестието на СЗО се споделя, че анализът на пробите от сиропа, осъществен от лабораториите за надзор на качеството в Узбекистан, е открил " неприемливи количества диетилен гликол и/или етилен гликол като замърсители "

Диетиленгликолът и етиленът са токсични за хората, когато се употребяват, и могат да доведат до гибел.

" И двата продукта може да имат позволения за стартиране на пазара в други страни в района. Възможно е също по този начин да са били популяризирани посредством неофициални пазари в други страни или райони ", съобщи СЗО.

Продуктите са " рискови и използването им, изключително при деца, може да докара до съществени пострадвания или гибел ", съобщи тя.

Представители на Marion Biotech не бяха открити незабавно за коментар.

Това е вторият индийски производител на медикаменти, който се сблъсква с инспекция от страна на регулаторните органи от октомври насам, когато СЗО свърза медикаментите на друга компания с поредност от смъртни случаи на деца в Гамбия.

Maiden Pharmaceuticals беше упрекната в производството на няколко токсични медикаменти за кашлица и настинка, които са довели до гибелта на минимум 66 деца в африканската страна.

Жертвите, най-вече на възраст сред пет месеца и четири години, са умряли от остра бъбречна непълнота.

Индия стартира следствие на Maiden Pharmaceuticals, само че по-късно съобщи, че следствието е открило, че подозрителните медикаменти са били със " общоприетоо качество ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР