Индия възнамерява да приеме руска оферта за закупуване на петрол

...
Индия възнамерява да приеме руска оферта за закупуване на петрол
Коментари Харесай

Индия обмисля да купи руски петрол и други стоки на по-ниски цени

Индия има намерение да одобри съветска оферта за закупуване на нефт и други артикули на по-ниски цени с заплащане посредством трансакция рупия-рубла. Това оповестиха високопоставени индийски представители, представени от Ройтерс, на фона на западните наказания против Русия поради нашествието в Украйна.

Индия, която внася 80 на 100 от нужния й нефт, нормално купува към 2 до 3 на 100 от доставките от Русия. С оглед на скока в цените на петрола с 40 на 100 обаче индийското държавно управление се стреми да усили вноса на съветски нефт, в случай че това ще помогне да се понижат покачващите се цени за електрическа енергия. 

Русия предлага нефт и други артикули с доста съществено понижение и ще бъдем щастливи да ги вземем . Трябва да решим някои въпроси като кораби-цистерни, застрахователно покритие и петролни комбинации. След като го създадем, ще приемем офертата на по-ниска цена, съобщи едно от цитираните лица.

Някои интернационалните търговци заобикалят съветски нефт, с цел да не бъдат наранени от глобите, само че съгласно формалните източници от Делхи това няма да попречи на Индия да внася съветски нефт.

В момента се изготвя търговски механизъм за преводи рупия-рубла, който да бъде употребен за заплащането на петрола и другите артикули.

И двете високопоставени лица, които пожелаха анонимност, не споделиха какво количество нефт се предлага или каква е отстъпката.

Финансовото министерство на Индия не отговори на молбата за коментар, изпратена по електронната поща.

Русия прикани по този начин наречените другарски страни да поддържат комерсиалните и капиталови връзки с Москва. Индия има дългогодишни връзки с Русия в защитата и се въздържа при гласуването в Организация на обединените нации, което осъди нашествието в Украйна, макар че Делхи прикани да се постави завършек на насилието.

Руската компания " Сургутнефтегаз " разреши на китайските купувачи да получат нефт, без да дават гаранционни акредитиви, с цел да избегнат глобите, споделиха източниците пред Ройтерс.

Индийското държавно управление, чиито сметки за импорт могат да набъбнат с 50 милиарда $ през финансовата година, започваща през април, търси по-евтини първични материали за тор от Русия и Беларус, защото разноските по програмата за дотации са скочили неимоверно.

Правителството, което към този момент удвои дотациите за финансовата година, която завършва на 31 март, отпусна през днешния ден спомагателни 149 милиарда индийски рупии (1,94 милиарда долара).

Кабинетът чака дотациите за торове да се усилят с най-малко 200 до 300 милиарда рупии през идната финансова година по отношение на сегашната оценка за 1,05 трилиона рупии, съгласно двата публични източника.

Ако можем да получим по-евтин тор от Русия, тогава ще го вземем. Това ще ни помогне да решим някои финансови проблеми, разясниха те.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР