Индия стана свидетел на значителен инцидент с участието на Шрикришна

...
Индия стана свидетел на значителен инцидент с участието на Шрикришна
Коментари Харесай

Хакер мести над $1 милион в Биткойн от затвора

Индия стана очевидец на забележителен случай с присъединяване на Шрикришна Рамеш, прочут като " Sriki ", хакер, прочут с крипто експлойти.

През 2020 година Sriki беше арестуван от специфичния проверяващ екип (SIT) на Департамента за престъпни следствия за присъединяване му в хакването на Биткойн и други криптовалути, което докара до загуби в размер на милиони.

Първоначално бе задържан от Централния престъпен отдел (CCB) за нелегално доставяне с опиати посредством дарк уеб, само че последвалите следствия разкриха дълбокото му присъединяване в измами с криптовалути .

Въпреки че е държан в затвор в Бенгалуру, Шрики провежда дръзновен ход, прехвърляйки Биткойн на стойност $1.2 милиона. Съобщенията сочат, че той е подкупил полицейски чиновник, с цел да вкара контрабандно в килията му преносим компютър, осигуряващ достъп до интернет.

В рамките на едвам 20-22 минути, Sriki направил прехвърлянето на Биткойн токени, след което изпрал средствата, като всичко това се е случило в килията му.

Бързият трансфер разпръснал откраднатите BTC в разнообразни портфейли, което породило съмнения за евентуално пране на пари в Индия посредством неидентифицирана загадка мрежа. Според информацията SIT е почнала интензивно следствие, като деликатно е проверила тези портфейли, с цел да разкрие спомагателни детайлности.

Това се е случило сред 2020 и 2021 година, след първичното отнемане от независимост на Sriki, обвързвано с закононарушения, свързани с Биткойн и опиати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР