Индия оспорва методологията на все още непубликувано проучване на Световната

...
Индия оспорва методологията на все още непубликувано проучване на Световната
Коментари Харесай

Индия оспорва оценките на СЗО за броя на жертвите на COVID-19

Индия оспорва методологията на към момента непубликувано изследване на Световната здравна организация, в което се показват нови данни за броя на жертвите на COVID-19 в света и числата за умрелите в Индия се трансформират на 4 милиона, съобщи Франс прес.
Официалните данни на идийското държавно управление са за 520 000 жертви на пандемията в Индия, което я слага на трето място в света по този индикатор след Съединени американски щати и Бразилия.
В. "Ню Йорк таймс " заяви предходната седмица, че Делхи блокира от няколко месеца публикуването на изследване на СЗО, съгласно което цифрата на смъртните случаи от коронавирусната зараза е осем пъти по-голямо от съобщаваното от Индия. В отговор на публикацията индийското министерство на опазването на здравето съобщи през уикенда, че математическият модел, употребен от СЗО е "спорен " и "статистически необоснован ". Индия е изразила подозренията си няколко пъти от ноември насам. "Засега не е получен задоволителен отговор от СЗО ", прибавя министерството.
Проучването на СЗО подхожда на аналогични калкулации, оповестени от сп. "Ланцет " предишния месец и от сп. "Сайънс " през февруари. Според тях броят на жертвите на COVID-19 в Индия е минимум 3,2 милиона. Индийските управляващи към този момент оспориха методологията на тези изследвания, отбелязва Агенция Франс Прес.
Страната продължава да си спомня ужасната вълна на COVID-19, с която се сблъска напролет на 2021 година. По време на пика на пандемията през май Индия регистрираше над 400 000 нови случая и към 4000 починали на ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР