Индия иска да изпрати свой астронавт на Луната до 2040

...
Индия иска да изпрати свой астронавт на Луната до 2040
Коментари Харесай

Индия иска да изпрати свой астронавт на Луната до 2040 г.

Индия желае да изпрати собствен астронавт на Луната до 2040 година, разгласи държавното управление, откакто министър-председателят Нарендра Моди издаде указания към галактическия бранш, в които има проекти за галактическа станция до 2035 година, заяви Ройтерс.

Космическите упоритости на Индия получиха подтик, когато страната първа спусна уред покрай неразучения южен полюс на Луната единствено няколко дни откакто сходна съветска задача се провали. Индия е четвъртата страна в света, която реализира меко кацане на естествения ни сателит.

Дни след този триумф Индия изстреля галактически уред за проучване на Слънцето. Планирано е тази седмица да бъде изработен тест за програмата за пилотирана галактическа задача.

" Министър-председателят подреди Индия да се стреми към нови и амбициозни цели, в това число основаването на станцията " Бхаратия Антарикша "  до 2035 година и изпращане на първия индиец на Луната до 2040 година ", се споделя в изказване на държавното управление.

" За да реализира тази визия, Департаментът за галактически проучвания ще създаде пътна карта за проучване на Луната ", се споделя още в известието.

Моди също по този начин приканва учените да работят по задачи до Венера и Марс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР