Индивидуална атака точно 50 километра преди финала позволи на ирландеца

...
Индивидуална атака точно 50 километра преди финала позволи на ирландеца
Коментари Харесай

Бен Хийли спечели осмия етап от колоездачната обиколка на Италия

Индивидуална офанзива тъкмо 50 километра преди финала разреши на ирландеца Бен Хийли да завоюва осмия стадий от колоездачната обиколка на Италия - 207 километра от Терни до Фосомброне.

Колоездачът на Едюкейшън ИйзиПоуст нападна на височината от четвърта категория Капучини и това свари неподготвени останалите 12 души, които бяха в откъсването. Единствено латвиецът Том Скуйнс направи опит да подгони 22-годишния Хийли, само че разликата сред двамата бързо стана над една минута.

До края ирландецът нямаше усложнения и дойде на финала във Фосомброне с време от 4 часа, 44 минути и 24 секунди. Така той записа четвърта победа в кариерата си и първа в огромна обиколка в дебюта си в триседмично съревнование.

Втори на 1:49 минути приключи канадецът Дерек Джий от отбора на Израел Премиер Тех, който изпревари с заключителен спринт италианеца Филипо Дзана и французина Уорън Баргюл.

Хълмистият темперамент на днешния стадий, който бе на гърба на извънредно тежкия седми стадий от 218 километра в петък, донесе огромния разкъсвания в главната група, а огромният губещ от тях се оказа международният първенец и любимец номер 1 за крайния триумф Ремко Евенепул (Соудал Куик-Степ). Белгиецът финишира на 4:48 минути от времето на Хийли, което бе и с 15 секунди по-слабо от резултата на другите трима огромни кандидати - словенеца Примож Роглич от Йъмбо-Висма и британците Тао Харт и Герайтн Томас от Инеос.

В генералното класиране отпред остава норвежецът Андреас Лекнесунд (ДСМ), който има осем секунди преднина пред Евенепул. Трети на 38 секунди е Роглич, следван на още две секунди от португалеца Жоао Алмейда (ОАЕ). Герайнт Томас е пети на 52 секунди от " розовата фланелка " Лекнесунд.

При спринтьорите цикламеното трико остава на гърба на италианеца Джонатан Милан, който има 113 точки. При катерачите водач със синята фланелка е Давида Баис с 86 точки.

В неделя следва деветият стадий от Обиколката на Италия. Той е с формат на екипен часовник - 35 километра от Савиняно сул Рубиконе до Чезена.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР