Индиецът Гаутам Адани изпревари своя сънародник Мукеш Амбани и вече

...
Индиецът Гаутам Адани изпревари своя сънародник Мукеш Амбани и вече
Коментари Харесай

В Азия вече има нов най-богат човек

Индиецът Гаутам Адани изпревари своя съотечественик Мукеш Амбани и към този момент е най-богатият човек в Азия.

59-годишният създател на Adani Group управлява компании в най-различни сфери - от пристанища и галактическа активност до топлинна сила и въглища, а положението му към този момент възлиза на 88.5 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

Подобно на други милиардери по света, положението на Адани също набъбна доста по време на пандемията. Богатството му се оценяваше на по-малко от 40 милиарда $ преди година. По този метод той изпревари индийския енергиен и софтуерен магнат Мукеш Амбани и към този момент е десетият най-богат човек в света.

Акциите на Adani Group се представяха извънредно добре по време на пандемията.

Книжата на Adani Enterprises нарастнаха с над 1 000% на борсата в Мумбай от юни 2020 година насам, което е симптом, че вложителите са оптимистично настроени по отношение на способността на Адани да залага на браншове, като инфраструктура и възобновими енергийни източници, които са от основно значение за постигането на задачите за икономическо развиване на премиера на Индия Нарендра Моди.

Амбани, който управлява конгломерата Reliance Industries, към този момент е 11-ият най-богат човек в показателя на милиардерите на Bloomberg с персонално положение, оценено на 87.9 милиарда $.

Това не е единственото разбъркване в класацията на милиардерите в последните дни. През предходната седмица акциите на Meta - компанията на Фейсбук, регистрираха исторически спад в цената, което изтри над 30 милиарда $ от персоналното положение на Марк Закърбърг, който към този момент се подрежда на 13-о място измежду най-богатите хора в света, напомня CNN Business.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР