Имущество за 375 940 лв. е отнето от адвокатка, осъдена

...
Имущество за 375 940 лв. е отнето от адвокатка, осъдена
Коментари Харесай

КПКОНПИ отне имущество за близо 400 хил. лв. от адвокатка, осъдена за трафик на бебета в Гърция

Имущество за 375 940 лева е отнето от адвокатка, наказана за в Гърция. Конфискацията е дефинитивно доказана от Върховен касационен съд. Това оповестиха от Комисията за противопоставяния на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, предава.

Имуществото, отнето от Диляна Дончева, включва апартамент в София, идеални елементи от урегулиран аграрен парцел в София, дружествени дялове и суми по банкови сметки. Тя е била наказана за присъединяване в проведена незаконна група за набиране на бременни дами за продажба на бебета без значение от единодушието им. Дончева бе арестувана през 2009 година при акция на ДАНС. По това време тя е младши юрист. Заедно с нея в ареста са отведени още двама души, също членове на групата. Според обвиняването те са набирали бременни дами и са ги убеждавали да продадат децата си против 3000 до 5000 лева Бебетата купували гръцки фамилии за сумата сред 30 хиляди и 40 хиляди евро според от пола. За момчета се е плащало повече.
 КПКОНПИ ревизира по какъв начин Боил Банов е придобил къщата си в Копривщица КПКОНПИ ревизира по какъв начин Боил Банов е придобил къщата си в Копривщица
Антикорупционната комисия ревизира по какъв начин някогашният министър на културата Боил Банов е придобил къщата си в Копривщица. Проверката на КПКО...

За осъществяваното закононарушение бил употребен един от способите за определяне на генезис на бащата - припознаване. В Гърция били набирани фамилии, искащи да осиновят дете, като множеството от тях са били заблуждавани, че осиновяването на детето се прави чрез законна процедура по интернационалните осиновявания. След покачване на обвиняването почнало и гражданското произвеждане по конфискация. Дончева не съумяла да потвърди легален източник на приходи.

Магистратите одобряват, че “в съответния случай може да се направи основателно съмнение, че имуществото ѝ е добито от незаконна активност, тъй като може да се направи директна връзка сред незаконната активност и придобиването на имуществото ”. При обжалването пред Софийския апелативен съд Дончева е показала документи, че от 2013 година непрекъснато живее със фамилията си на о. Бали. Магистратите обаче са приели, че тя е имала задоволително време и благоприятни условия да потвърди легален генезис на приходите си. Според тях от “преценката на събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че имуществото е добито от незаконна активност ”. С тези причини е доказано решението на Софийски градски съд.

В обжалването пред Върховен касационен съд адвокатката е желала да бъде сезиран Конституционният съд за оповестяване на противоконституционност на периода за лишаване. Върховните съдии са оставили без почитание настояването ѝ и не позволили обжалване на решението.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР