Имунологът проф. Андрей Чорбанов от БАН показа прототипа на българска

...
Имунологът проф. Андрей Чорбанов от БАН показа прототипа на българска
Коментари Харесай

Проф. Андрей Чорбанов показа прототипа на българската ваксина срещу КОВИД

Имунологът проф. Андрей Чорбанов от Българска академия на науките сподели прототипа на българска ваксина против коронавирусна зараза.

Ако всичко е сполучливо имунизацията другояче може да излезе скоро, сподели професорът пред Нова телевизия. По думите му следва българската ваксина да бъде тествана и върху хора, само че от Българска академия на науките не могат да създадат това. Затова в този момент се търси компания реализатор, която да тества и вероятно създава имунизацията. „ Възможно в най-скоро се надявам една имаме на пазара осъществен български артикул под формата на ваксина ", разяснява имунологът.

Проф. Чорбанов сподели единствено, че към този момент има интерес от компании отвън България и отвън ЕС- подготвени да влагат. Той посочи единствено, е едната е от Близкия изток, а другата от по-далечния изток. „ Ако България беше решила да се възползва, ние бяхме решили да го подарим на страната, в случай че български компания ги създава ", разяснява проф. Чорбанов.

От Министерство на здравеопазването не дали отговор дали може страната ни и „ Булбио " да поеме подобен ангажимент. Според проф. Пенка Петрова от Българска академия на науките обаче очевидно няма доверие в качеството на този теоретичен артикул. По думите й даже след тестването продуктът в случай че се окаже сполучлив, той може да се окаже безценен.

Илиян Манойлев от екипът учени, създали имунизацията изясни, че до момента действително е предходна по-дългата научна част и остава по-кратката, само че по- основна част.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР