Имунологът и съветник в Столичната община проф. Тодор Кантарджиев коментира

...
Имунологът и съветник в Столичната община проф. Тодор Кантарджиев коментира
Коментари Харесай

Кога ще е пикът на грипната вълна у нас и как да се пазим

Имунологът и консултант в Столичната община проф. Тодор Кантарджиев разяснява пред идната грипна вълна у нас , за която през вчерашния ден експертите споделиха, че щяла да бъде по-голяма от нормално.

„ Всяка година си знаем следното - нормално ноември месец потвърждаваме първите грипни вируси , декември има разпространяване на грипа и нормално пикът на грипната вълна през последните 15 години е в края на януари и февруари месец ”, изясни професорът.

Той направи параленост межд у грипа и COVID-19 .

„ Грипът сега два пъти по-леко минава от ковид. Не по този начин беше преди две години. Коронавирусът беше 10 пъти по-тежък от грипа, 10 пъти повече се умираше от него ”, изясни имунологът.

По думите му поради няколкогодишните изолираност, носене на маски и липса на риновируси, организмите на всички ни са изгубили естествения си имунитет. Проф. Кантарджиев успокои, че обществото е квалифицирано за грипна вълна и нищо съдбовно не би трябвало да чакаме.

„ Риновирусите не са толкоз респираторни, т.е. не се популяризират с пръски, колкото с допиране на повърхности и неприятна хигиена ”, изясни професорът.

Той посочи, че множеството респираторни инфекции стартират с възпаляване на гърлото, а лимонът със сода е най-хубавото средство за излекуването му. Тодор Кантарджиев изясни за какво когато се разболяваме, гърлото ни боли най-силно заран: „ Защото постоянно възпалението, когато спиш се демонстрира по-силно ”. Той предложи болните да си стоят у дома, с цел да не разнасят болестта. Препоръчително било също да се имунизираме.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР