Имунната система на БСП изглежда силно задействана и решена да

...
Имунната система на БСП изглежда силно задействана и решена да
Коментари Харесай

Редовите социалисти показаха „червен картона“ на Златева, Дъбов и Найденов

Имунната система на Българска социалистическа партия наподобява мощно задействана и решена да се оправи с отдавнашни партийни полуаристократи от кръга " Станишев ".
По всичко проличава, че партията демонстрира здрав разсъдък и задейства очистителни процеси, с цел да се рестартира организационно.
Припомняме, че наскоро партийните структури лишиха от делегатско право на идния конгрес сивия кардинал на Станишев - Димитър Дъбов, който не получи поддръжката на личната си шуменска партийна организация, а по този начин също и някогашния боен министър и дълготраен член на ИБ на Българска социалистическа партия - Ангел Найденов не съумя да стане пратеник на конгреса от Перник. Найденов е брачен партньор на Манолова, която също е част от тази група.
Последният случай е отново от кръга " Станишев-Гергов " - Деница Златева, където последната бе умишлено отглеждана и поредно конфигурирана на разнообразни партийни постове, само че също и в изпълнителната и законодателната власт.
Деница Златева е разпознавана с пренебрежително държание и неукротима упоритост за власт измежду редовите социалисти. През годините по този начин и не съумя да откри общ език с редовите хора, да си откри партийна конструкция, да се хареса на елементарните социалисти.
Влечението й да бъде в авангарда на ръководството беше и е толкоз безкомпромисно, че бе решила да остане министър в кабинета Борисов-3, непосредствено от служебния кабинет на Радев. Само отпорът в партията я спря. Докато Станишев и Гергов, очевидно са я насърчавали.
Говори се, че точно Златева като вицепремиер е освободила от финансова отговорност Мирослав Боршош – скандалният началник на НДК, който бе разследван за подозрително разходване на 4 млн. лв.. За това се шушука по партийните организации, където тематиката за надменното отношение на Златева към съпартийците й не е слизала от дневен ред.
Днес за първи път Златева няма да е пратеник на идния конгрес през септември. Така реши партийният избор на редовите й съпартийци.
Това е мощен и пронизителен пестник за тандема „ Станишев-Гергов ", пристигнал от до неотдавна безмълвната аудитория на необятните леви маси.
Партийците освен са живи, само че и очебийно дейни, тъй като точно те порязаха и мераците на Златева да оглави придвижването на дамите социалистки, като й дадоха единствено 24 гласа – най-скромният избор в надпреварата с още три дами. Тя се класира едвам четвърта!
Опитът й да получи делегатска карта за конгреса от средите на женското социалистическо придвижване не сполучи, само че много по-позорно били попарени попълзновенията на Златева да получи благословията на социалистите от Хасково и София за конгресно делегатство.
И трите знакови образеца са явен сигнал към групата „ Станишев-Гергов “, че партията няма да й разреши още веднъж да превземе Българска социалистическа партия.
Демократничното премахване на Златева, Дъбов, Найденов от редовите социалисти демонстрира, че за Българска социалистическа партия е вероятен нов път.
Не бива да се разрешава с деструктивни способи да се завръщат и да стопират демократизацията на партията, която вкара Корнелия Нинова с института на директния избор.
Цялата партия сама ще избере своя водач!
Автор: Емил Габровски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР