Имунизацията срещу коронавирусната инфекция във военните формирования от Българската армия

...
Имунизацията срещу коронавирусната инфекция във военните формирования от Българската армия
Коментари Харесай

Започна ваксинацията на военнослужещите срещу COVID-19, първи са тези, които отиват в Афганистан

Имунизацията против коронавирусната зараза във военните формирования от Българската войска стартира през днешния ден от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, оповестиха от Министерството на защитата.

Първите имунизирани военнослужещи са от военния контингент, който се приготвя за присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка ". Общо 85% са военнослужещите от контингента, които са поискали да им бъде сложена ваксина. В имунизацията участваха 4 медицински екипа - медиците от бригадата, 2 екипа от Военната болница в Пловдив и един от Военномедицинска академия в София.

Военнослужещите и цивилните чиновници от бранш " Отбрана " попадат във Фаза 3 на Националния имунизационен проект като чиновници в браншове с витално значими функционалности за поддържане на обществото.

Ваксини за всички искащи хора от бранша ще бъдат обезпечени от Военномедицинска академия, където към този момент са събрани планирани описи на деклариралите да се имунизират. Предвижда се от време на време актуализиране на описите, защото се чака динамичност в броя на искащите. Предварителните планове са съобразени със зоните на отговорност на многопрофилните лечебни заведения към Военномедицинска академия в страната. С приоритет ваксини ще бъдат сложени на военнослужещите, които ще вземат участие в задачи и интервенции отвън страната, подчертаха от МО.

 Снимка: МО
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР