Императорът на Япония Акихито днес навърши 85 години. Рожденият ден

...
Императорът на Япония Акихито днес навърши 85 години. Рожденият ден
Коментари Харесай

Мирът в Япония носи душевно спокойствие на император Акихито

Императорът на Япония Акихито през днешния ден навърши 85 години. Рожденият ден на императора се отбелязва в страната като народен празник, а за самия Акихито, който следващата година ще абдикира, това е последният рожден ден като император , предадоха международните организации.

Фактът, че епохата " Хейсей " завършва и в Япония няма войни ми дава душевно успокоение, декларира император Акихито в тирада, която е записана авансово и представена от ръководството, отговарящо за активността на императорския двор. Времето на ръководство на всеки японски монарх се назовава " епоха ", а ерата на Акихито е " Хейсей ".

Монархът акцентира също, че би трябвало да се помнят " безбройните животи, които бяха изгубени през годините на Втората международна война " и сегашният мир и благоденствието на Япония са издигнати " върху големите жертви и безспирните усилия на японския народ в следвоенния интервал ". " Ние би трябвало да предадем историята на поколенията, които са родени след войната ", добави монархът.
 
 ThinkStock/Getty Images

Акихито благодари от сърце на жителите на Япония за оказаната му поддръжка по отношение на желанието му да се отхвърли от престола в интерес на огромния си наследник , престолонаследника Нарухито. Акихито ще абдикира на 30 април 2019 година, а на 1 май синът му Нарухито ще стане новият император. Очаква се, че 1 май ще стане непрекъснат формален празник.-->

Роден на 23 декември 1933 година, Акихито е първият японски император, коронован съгласно конституцията от 1947 г ., наложена от Съединени американски щати след провалянето на Япония , напомня Агенция Франс Прес.

Императорът благодари на императрица Мичико, която " в миналото бе част на народа, само че избра да извърви пътя до мен и в продължение на 60 дълги години да служи с огромна отдаденост и на императорското семейство, и на народа на Япония ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР