Имотните сделки на Георги Кузмов ( избран за кмет от

...
Имотните сделки на Георги Кузмов ( избран за кмет от
Коментари Харесай

ПП-кметът на „Оборище“ се видя като на Солунската митница

Имотните покупко-продажби на Георги Кузмов ( определен за кмет от Коалиция ПП-ДБ, Спаси София в столичния регион Оборище, б.р.) стартират „ да крещят “ от спор на ползи, твърди следствие на mediamall.

„ Еле, Солунската митница! “, възкликна Алеко Константинов преди 100 години!

„ Еле, общинските парцели! “, потриват ръчички днешните Бай-Ганьовци, българските политици.

Знаете ли за какво брачната половинка на Даниел Лорер – Виолета, издигна за кмет на най-престижния  регион в София „ Оборище “ никому незнайният публицист Георги Кузмов? Знаете ли за какво дъщерята на Георги Кузмов е ПР на Кирил Петков и замести Лена Бориславова? Знаете ли за какво брачната половинка на Георги Кузмов върти имотни далавери с семейството на Лорер? През последните години Виолета и Даниел Лорер минават за знакова „ двойка- кадровици “ в „ Продължаваме промяната “.

Нека напомним, че двамата Лорер не са в ръководството с появяването на „ Промяната “

Още през 2013 година, когато Асен Василев е министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на Марин Райков (13 март – 29 май 2013 г.), назначено от тогавашния президент Росен Плевнелиев и предшестващо държавното управление на Орешарски, урежда и двамата Лорер на основни държавни позиции.

Виолета Лорер първо е заместник-министър през 2013 година в министерството, ръководено от Василев. После се връща във финансовото министерство по време на кабинета „ Стефан Янев “. А след приемането на постоянния кабинет на Кирил Петков, Василев я назначи за началник на кабинета си. Даниел Лорер пък преди да влезе в държавното ръководство е сред създателите и ръководещ сътрудник на „ Брайт Кап Венчърс “ – фонд за рискови вложения в софтуерни компании. Занимава се с оценка на нови компании и надзор на осъществяването на бизнес проекти. Напуска ръководството им през септември 2021 година, когато е номиниран за министър на нововъведенията и растежа. В последните месеци е обществена загадка, че семейство Лорер са влошили връзките си с Асен Василев и напущат първокласния апартамент на улица „ Чаталджа “. Където се намира щаб-квартирата на Политическа партия.

В момента семейство Лорер живее в не по-малко първокласна кооперация на ул. „ Чехов ” № 13

Настимир Ананиев от Политическа партия – свързващото звено с предходното корумпирано ръководство на община „ Оборище “Апетитите на Даниел Лорер към община „ Оборище “. Обаче, датират още от времето на Васил Цолов до момента в който беше областен кмет на „ Оборище “, повдигнат от Реформаторския блок/Демократична България. Тук би трябвало да споменем, че името на Цолов нашумя преди време около няколко висящи каузи в съда за раздадени непозволено общински жилища. Тогава негова дясна ръка беше актуалният народен представител от ПП-ДБ НастимирАнаниев. Който през днешния ден се изявява като острие на Кирил Петков и Асен Василев в Народното събрание. Именно Ананиев и Цолов уреждат Лорер с етаж от ул. „ Чаталджа ” №3.

Настимир Ананиев и Васил Цолов са в „ сглобка “ още от 2015 година

Общите им ползи се събират тогава в паметна постройка от времето на соца, която се намира наоколо до идеалния триъгълник на властта – на ул. „ Екзарх Йосиф “ №16 – тъкмо против Халите, с взор към Витоша, Синагогата, Джамия „ Баня Баши “ и българската черква „ Света Неделя “. Сградата е на идеална транспортна локация и наоколо до Президентството и Министерския съвет. Както се споделя: какво по-апетитно място за обир!

През 2015 година кмет на регион „ Оборище “ е Васил Цолов – собственик на обмен бюра и снабдител на бутилирана минерална вода. Когато се кандидатира за кмет, в предизборния му щаб са тогава минаващите за „ реформатори “ Настимир Ананиев и Георги Кузмов. Кметуването на Цолов ще се запомни с поголовното разпределяне на общински парцели в идеалния център. И с изтриването на сървъра на общината в края на мандата му. Както и с всеобщото разпределяне на общински парцели без съблюдаване на каквито и да е процедури на родственици и доближени. Като основен прокурор по това време Иван Гешев се самосезира от журналистическо следствие на Маргарита Михнева. И разпита на Бонка Василева(по това време чиновник в района) и стартира наказателно гонене в профилираната прокуратура за непозволено раздадени общински жилища на чиновници от регион „ Оборище “.

Какъв е резултатът през днешния ден, 2023 година, от напъните на Прокуратурата да се пребори с корупцията в региона? Почти нулеви, откакто единствено две от делата са завършили и чиновниците на регион „ Оборище “ са изгонени от жилищата. Останалите 8 каузи са „ на трупчета “.

Иван Гешев към този момент не е основен прокурор. А Специализираната прокуратура е закрита точно от представителите на ПП-ДБ, чийто изтъкнат деятел е депутатът Настимир Ананиев. Междувременно Настимир Ананиев се урежда с на ниска цена общинско жилище от 140 кв.метра в регион „ Оборище “, с помощта на съпартиеца си Цолов.

В нотариалния акт е записано, че е притежател на жилището като обезщетение за някакъв фиктивен парцел. И по тази имотна договорка има инспекция на прокуратурата, само че делото и по нея е „ на трупчета “ като други сходни покупко-продажби на Цолов в общината.

Настоящият кмет на региона продължава „ делото “ на политическите си другари

Кузмов, през днешния ден естествено е „ Промяната “. И влиза в ръководството на общината след няколко сполучливи покупко-продажби с парцели в регион „ Оборище “. Както се споделя: другарството се отплаща. Имотните покупко-продажби в една от най-скъпите столични общини не минава без формален заможен брокер. И тук се появява Евелина Кузмова – брачна половинка на сегашния областен кмет Георги Кузмов, някогашна неуспяла оперна певица и сегашна ПР-ка на Кирил Петков. Кузмови за малко време съумяват да се реалокират от непривлекателната дестинация „ Баталова воденица “ в „ Оборище “.

Единият от парцелите е първокласен апартамент на цялостен етаж на ул. “Върбица “ № 9

Намира се в непосредствена непосредственост до някогашния Дом на българо-съветската дружба, по-известен като „ Дома на Цола Драгойчева “ в регион „ Оборище “. Имотът е платен и препродаден от компанията за недвижими парцели на фамилия Кузмови.И още един заможен удар на фамилия Кузмови: купуват и препродават баровски парцел тъкмо против Българска национална телевизия – в лъскавата постройка на „ Сан Стефано Плаза – Подем “. Тя е издигната на мястото на фамозната фабрика за бира на братята Прошек. Друга сполучлива имотна договорка на сегашния кмет на р-н „ Оборище “ е жилище на ул. „ Оборище “ № 9, където и през днешния ден живее семейство Кузмови. Това е емблематичната постройка с катеричката, която се намира против Докторската градина.Равностоен по жанр и цена на парцелите и е автомобилният парк на  Георги Кузмов – скъпи леки коли, джип, мотор „ Харлей Дейвидсън “.Жителите на регион „ Оборище “ по време на предизборната акция бяха меко казано сюрпризирани от биографията, която Георги Кузмов показа пред съкварталците си. Особено по-възрастните към момента си спомнят момчето, което сричаше за малко време икономическите вести по Българска национална телевизия, само че към днешна дата им се показва като някогашен „ огромен шеф “ в националната телевизия.

След късия си престой в Българска национална телевизия Кузмов години наред издава първото жълто списание „ Хайлайф “

По-късно се уреди в управлението на фестивала Mediamixx, който всяка година печели финансиране, с цел да бистри медийната независимост. Според Търговския указател Георги Кузмов има присъединяване в седем компании със подобен предмет на активност – главно за рекламна и посредническа активност, както и за недвижими парцели. Гласоподавателите в регион „ Оборище “ обаче се питаха преди локалните избори какъв административен опит има Кузмов, че да е по този начин гневно пробутван от Виолета Лорер. Според достоверни източници от Демократична България, упоритостите на Виолета Лорер да тика протежето си напред срещнали опозиция и отрицание персонално и от военачалник Атанас Атанасов. Отговорът бил: „ Такава е сглобката и сделката “, а генералът мълчал и свивал плещи.

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР