Имотните експерти смятат, че купувачите са два вида – търсещи

...
Имотните експерти смятат, че купувачите са два вида – търсещи
Коментари Харесай

Невиждано чудо на имотния пазар за изминалата година, най-скъпи са жилищата в… ТАБЛИЦИ


Имотните специалисти считат, че купувачите са два типа – търсещи жилище и търсещи парцел за инвестиция.

Само за последната минала година парцелите в столицата са поскъпнали с 1/4, споделя шеф на огромна организация за недвижими парцели.

Поскъпване е регистрирано и в другите огромни градове, като във Варна растежът е максимален – 30%. В Пловдив и Бургас се регистрират към 17% по-високи цени.

Наблюдава се балансиране на пазара, като съгласно специалисти сега търсещите парцели са малко повече от предлагащите такива. Очаква се тази година пазарът да е още по-спокоен и уравновесен, само че е рано да се приказва за намаление в цените. Такава прогноза към момента никой не се наема да направи.

Експертите са на мнение, че и купувачите и продавачите да не чакат основни промени по имотния пазар. Според тях в този момент е идеалния миг за хора, търсещи жилище да се снабдят с такова. Ниските лихви са огромен плюс в тази ситуация, а и в бъдеще евентуално ще се следи в допълнение повишаване на недвижимите парцели заради общото оскъпяването на живота и издръжката на човек.

Същият съвет е и за продаващите – не трябва да чакат по-високи цени и да отсрочват продажбата. Още предходната година имотния пазар се „ поохлади “ след заговаряне за повишаване на лихвите.

Източник: blitz.bg











 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР