Имоти на Община Велинград са продадени от частен съдия-изпълнител за

...
Имоти на Община Велинград са продадени от частен съдия-изпълнител за
Коментари Харесай

Съдия-изпълнител продава имоти на Община Велинград

Имоти на Община Велинград са продадени от частен съдия-изпълнител за покриване на остарели отговорности към комуналната компания „ Еко-Титан “, а екипът на ведомството не съумя да апелира издадените постановления. Те са доказани от Окръжния съд в Пазарджик с дефинитивни решения.

Засега локалната власт губи два обекта, само че такава заплаха има за общо над 100 здания и имоти. Това се споделяше в формалното прессъобщение след изключителна сесия на Общинския съвет на 16 януари 2017 година, когато локалните депутати единомислещо гласоподаваха превръщане на собствеността им от частна общинска в обществена. Този обезверен ход бе в отговор на напредващите правосъдни процедури с „ Еко-Титан “ с единствена цел да се избегне продажбата. Още повече, че измежду обектите са такива с значимо публично предопределение, като старческият дом „ Ела “, както и апетитни от комерсиална позиция – като някогашната дискотека „ Пикадили “.

Общината нападна постановленията, издадени на 25 януари 2017 година, като показва, че след решението на съветниците парцелите са несеквестируеми към тази дата. Магистратите обаче показват, че възбраната върху парцелите е наложена през април 2016-та, като задачата е била да се подсигуряват вземанията. Публичната обмен е извършена от 9 декември 2016 до 9 януари 2017-та. За покупател е несъмнено сдружението „ Спорт инвест груп “ ЕООД. След това всяка смяна в собствеността или опит за предписание се считат за недействителни.

Припомняме, че претенциите на „ Еко-Титан “ са за над 3,8 млн. лв.. Издадени са 17 заповеди за забрана и изпълнителни листове, които е можело да бъдат обжалвани в предходния мандат, само че по неразбираеми аргументи периодите за това са пропуснати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР