Имитации за борба с корупцията много, резултат никакъв. Това каза

...
Имитации за борба с корупцията много, резултат никакъв. Това каза
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ имитира борба с корупцията

Имитации за битка с корупцията доста, резултат никакъв. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на съвещанието на Националния съвет на партията. Според Нинова законопроектът на ГЕРБ за нов антикорупционен закон е реплика на битка с корупцията.

По думите на Нинова предлагането на ръководещите е да бъде основан орган, който събира информация, установи административни нарушавания и дава наставления. "Техният орган не е очакван да се бори с закононарушения ", съобщи Нинова и открои, че тяхното предложение е новото звено да има проверяващи функционалности.

"Зарът е хвърлен и няма връщане обратно ", сподели Нинова. По думите й или стартира същинска битка с корупцията, или за следващ път има реплика.

Нинова не приема апелите на президента и основния прокурор за правене на общ антикорупционен закон.

Ще взе участие в такива договаряния, в случай че бъдат изпълнени няколко условия - този орган да се занимава с следствие, а не с констатации, органът да се занимава с корупционни закононарушения по високите етажи на властта и ръководителят на този огран да се назначава от президента.

"Не може изпълнителната власт да си назначава ръководителя на органа, който ще го управлява, и ръководителят да предлага членовете на органа, които ще ги управлява. Този, който краде от 4 т. суджук до няколко милиона в НДК ще си назначава хората, които ще го управляват ", отсече Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР