Името на Мирослав Боршош се спряга усилено като бъдещ министър

...
Името на Мирослав Боршош се спряга усилено като бъдещ министър
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Боршош става министър на културата?

Името на Мирослав Боршош се спряга интензивно като предстоящ министър на културата след ротацията при започване на март. Няколко източника на Lupa.bg от политическите среди потвърдиха информацията, че на мястото на недоразумението Кръстьо Кръстев, ще бъде назначен опитния досегашен зам-кмет на София, някогашен сценичен и кино продуцент и шеф на НДК.

Както към този момент е известно, най-малко четирима министри ще бъдат заменени при ротацията на " сглобката ". Един от тях сигурно е най-голямата дупка в държавното управление - Кръстьо Кръстев, който пристигна като че ли от нищото. Най-некомпететният министър на културата в историята на България след Атанас Атанасов (Просто Наско) не направи безусловно нищо за повече от половин година, откогато е на поста. Кръстев, който е някогашен шеф на Пловдивския спектакъл, даже не обели дума при декларирането на рекордно ниския бюджет за култураминалото лято.



Настоящият министър на културата Кръстьо Кръстев е недолюбваk от арт гилдията у нас. Той е и най-неразпознаваемото лице на държавното управление

Според източници на Lupa.bg, той дори не се е опитал да отбрани дейците на културата и да изиска повече пари от финансовия министър Асен Василев, а либералистичен се е съгласил % за просвета да е в унизителния размер от 0,4%. След като се подвигна звук и доста артдейци изригнаха от отвращение, в последна сметка в бюджета за 2024 година за изкуствата са отделени много повече пари. Заслугата за това обаче е напълно на премиера акад. Николай Денков, който категорично го изискал, а не Кръстев, настояват още източниците ни от (не)коалицията.

Затова в този момент експлицитното предпочитание на всички съдружни сътрудници, даже на неофициалния - Движение за права и свободи, е Кръстьо Кръстев да си иде под Тепетата " по живо, по крепко ". И защото Министерството на културата е от квотата на ГЕРБ, те ще предложат новия министър. Имало 3 разновидността, като към този момент се обрисува поста да заеме Мирослав Боршош, който без подозрение има сериозен опит и е почитан от дейците на културата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР