Името на Люис Хамилтън изплува сред финансовите документи, публикувани от

...
Името на Люис Хамилтън изплува сред финансовите документи, публикувани от
Коментари Харесай

И Люис Хамилтън изгря в "Досиета от Рая"

Името на Люис Хамилтън изплува измежду финансовите документи, оповестени от Международния консорциум за журналистически следствия (ICIJ) – така наречен " Досиета от парадайса " (Парадайз пейпърс, Paradise Papers). Световният първенец във Формула 1 е избегнал заплащането на налози в размер на милиони за частния си аероплан.

Разследването беше излъчено в предаването " Панорама " на Би Би Си.

Точната сума не се оповестява, защото тече следствие. Според документите посредством комплицирана скица 32-годишният водач е съумял да си възвърне платените след покупката 3,3 млн. паунда. Летателния уред Challenger 605 на канадската компания " Бомбардие " коства 16,5 млн. паунда.

Самолетът е импортиран на остров Ман през 2013 година Според законите всеки летателен уред, закупен отвън Европейския съюз, предстои на облагане с 20% Данък добавена стойност, с цел да може да се движи свободно из континента. Хамилтън би имал право на данъчна отстъпка, в случай че самолетът се употребява единствено за бизнес цели. Документацията обаче демонстрира, че една трета от пътуванията му са от частен темперамент.

Адвокатите на водача на " Мерцедес " обяснили пред проверяващите, че няма нищо нелегално. " Като световен състезател, който заплаща налог в огромен брой страни, Люис разчита на екип от професионални съветници, които движат неговите каузи. Тези съветници увериха Люис, че всичко е наред и въпросът е в ръцете на юристите му ", заяви представителят на водача.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР