Името на Кирил Петков няма да присъства в състава на

...
Името на Кирил Петков няма да присъства в състава на
Коментари Харесай

ДеБъ изхвърли Кирил Петков от правителството на Денков, няма да има пост за екс-премиера

Името на Кирил Петков няма да участва в състава на държавното управление, което в “Продължаваме смяната ” обсъждали и на 1 май.
Новината показа знаково лице в младата политическа мощ, което държеше да посочи, че крачката обратно на някогашния им министър председател не е кавалерски жест към ГЕРБ, а по-скоро знак към “Демократична България ” да не оферират Христо Иванов за министър-председател при приемането на втория мандат. Още от Цветница десни импровизирано обмисляли тъкмо някогашния правосъден министър за министър председател, а анализаторът Гого Лозанов преди дни изрече на глас сходна оферта в  и заплете интригата макар признанието си, че по този начин може да направи “мечешка услуга ” на водача на “Да, България ”.
Хората на Христо Иванов и Атанас Атанасов не вземат участие в реденето на държавно управление, на което министър председател би трябвало да е учен Николай Денков. Според източници от партиите, сътрудници на Политическа партия, те желаят да имат постоянно държавно управление, само че не виждали опция ГЕРБ да поддържат, в случай че в него вземат участие Кирил Петков и Асен Василев.
Фкт е било желанието на Петков като вицепремиер в екипа на Денков да поеме спецслужбите и еврофондовете, което мощно е напрегнало съдружните му сътрудници вдясно.
Затова общественото пояснение щяло да бъде, че Петков като Бойко Борисов прави крачка обратно от изпълнителната власт. Неофициалното обаче е, че “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” са били в тежък спор поради упоритостта на Петков да отнеме непременно службите от надзора на президента Румен Радев. Особено НСО, която някогашният министър председател подозира за теча на информация откъм персоналния му живот.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР