Името му е Роберто Агустин Мигел Сантиаго Самюъл Трухильо Веракруз,

...
Името му е Роберто Агустин Мигел Сантиаго Самюъл Трухильо Веракруз,
Коментари Харесай

Всичко е свързано с преживяването. Музикантът Робърт Трухильо

Името му е Роберто Агустин Мигел Сантиаго Самюъл Трухильо Веракруз, само че е по-известен като Робърт Трухильо. Разпознаваем е със своята сплетена на плитки коса и странна, „ рачешка “ походка. Той е басистът на най-известната метъл група Metallica и е Човек на деня на Свободна Европа.

Робърт Трухильо е най-дълго задържалият се басист на Metallica. Присъединява се към групата през 2003 година, като заема мястото на неотдавна напусналия Джейсън Нюстед . През 2009 година дружно с останалите членове на групата е включен в Залата на славата на рокендрола.

Тази седмица музикантът навърши 59 години.

Роден е през 1964 година в Санта Моника, щатът Калифорния. Любовта към музиката получава от майка си, която е обожател на соул музиката. Вдъхновява се от джаз музиканта Джако Пасториъс , басист на джаз фюжън групата Weather Report . Много години по-късно Трухильо основава документален филм за него.

Започва да свири в доста „ празненство банди “, които извършват песни на Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Rush и Led Zeppelin . Когато е на 19, стартира да учи в учебно заведение за джаз с желанието да стане студиен музикант, само че резервира пристрастеността си към рок и метъл музиката.

Трухильо става прочут, когато замества Боб Хийткот като басист в кросоувър траш групата Suicidal Tendencies през 1989 година С тях той записва 4 албума, като първият албум на групата с него (Lights… Camera… Revolution!) е считан от доста от почитателите им за шедьовър.

През 1995 година, след следващото турне, Suicidal Tendencies се разпадат. Година по-късно Трухильо се причислява към групата на Ози Озбърн . По време на престоя му в нея той измисля и паметното си придвижване – „ рачешката походка “ (crab walk).

В изявление Трухильо споделя, че на втория му концерт с Ози артистът е почнал да танцува с него. Евентуално и двамата се озовават в позицията на сумо борци. Продължават да слизат все по-надолу, до момента в който не са съвсем седнали на сцената. Така се появява и „ рачешката походка “, която продължава да прави и до през днешния ден.

Присъединява се към Metallica на 24 февруари 2003 година Трухильо получава един милион $ от групата като задатък за присъединението си. Прослушването и наемането му, както и предлагането за заплащането, се появяват в документалния филм Metallica: Some Kind of Monster . Като сегашен басист на Metallica той е включен в Залата на славата на рокендрола дружно с всички сегашни членове на групата, както и с предходните басисти Джейсън Нюстед и Клиф Бъртън .

Заедно с Metallica той записва 4 албума, както и 10 със записи онлайн. Той свири дружно с групата на концерта им в София с останалите групи от „ Големите 4 “ (Metallica, Megadeth, Slayer и Anthrax).

Участва и във кино лентата им Metallica: Through the Never, който е концертен трилър. Филмът е без разговор и единствено с песни от групата, по сходство на кино лентата The Wall на английската група.

Робърт Трухильо взе участие и в две видеоигри. Първата е Guitar Hero: Metallica. В нея играчите би трябвало да изсвирят песните на групата със специфична китара-джойстик. Другата игра е Tony Hawk`s Pro Skater HD, в която може да се играе с неговия облик.

След повече от 30 години на сцената любовта на Робърт Трухильо към музиката е към момента толкоз мощна:

„ Всичко е обвързвано с прекарването – добре прекараното време и общуването с почитателите “, споделя той.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР