Имате само 24 часа в денонощието. Имате възможност да се

...
Имате само 24 часа в денонощието. Имате възможност да се
Коментари Харесай

Урок за управление на времето: как да използваме времето по-ефективно?

Имате единствено 24 часа в денонощието. Имате опция да се възползвате оптимално от това време, само че в никакъв случай няма да получите повече от него. Не се тормозете, има доста способи да употребявате по-добре времето си. В тази публикация ще откриете 7 метода за ръководство на времето по метод, че да работи за вас.
Урок за ръководство на времето
Как да внедрим ръководството на времето в живота си?
 
1. Забавете темпото
Изглежда неинтуитивно, само че безкрайният прилив утежнява качеството на прекараното време. Когато забавите темпото, сами ще откриете, че всичките ви дейности стават доста по-значими.
Представете си, че шофирате, през красива гора. В автомобилът ви свири обичаната ви ария, разговаряте с най-хубавия си другар. Преди да осъзнаете този миг, той прелита около вас като момент.
 Каква е формулата за фамилно благополучие? Каква е формулата за фамилно благополучие?
Има ли формула за фамилно благополучие? Човекът, който успее да даде съответен отговор на този въпрос сигурно ще получи най-малко номинация...
Сега си представете, че не шофирате в колата, а се разхождате из същата гора. Лятото отстъпва място на есента, листата падат към вас. Вдишвате октомврийския въздух.
Разходката ви е 10 пъти по-значима, тъй като не бързате, а се наслаждавате на момента. Обръщате внимание на звуците към вас, миризмите. Когато забавите, всичко има повече смисъл. Няма значение, какво вършиме: разходка в гората, превозване на време с обичания човек, свирене на инструмент или работа по месечен доклад.
 
2. Структурирайте свободното си време
В своята книга " Поток ", Михай Чиксентмихай (Психолог) назовава неделя на обяд трагичен час, тъй като по това време хората са минимум продуктивни. Той направил изследване и открил, че хората са по-мотивирани и съсредоточени в работата заради структурираното работно време. Затова психологът предлага и структурирано свободно време.
 4-те зодии, благословени с огромни и щастливи фамилии 4-те зодии, благословени с огромни и щастливи фамилии
Семейството е най-важно в живота и всички знаем това. Кариерата и младостта са до време, заниманията омръзват и най-после остава единствено сем...
Това също не е изцяло разумно, тъй като свободното време се назовава по този начин, тъй като е „ гратис “, само че когато зад всяко ваше деяние стои някаква цел, ще се чувствате по-продуктивни и щастливи. Дори в случай че задачата ви е да не вършиме нищо за един или два часа. Това е главният принцип за ръководството на времето.
 
3. Водете дневник на времето, с цел да следите неверните дейности
Проследете по какъв начин тъкмо прекарвате времето си. Това е добър метод да научите по какъв начин да употребявате най-добре времето си.
 
 В Камчатка основават министерство на щастието В Камчатка основават министерство на щастието
Губернаторът на Камчатка Владимир Солодов съобщи, че районът ще сътвори Министерство на щастието - Министерство на общественото благополу...
Как дневникът на времето оказва помощ в ръководството на времето:
• Той разрешава да намерите модели и трендове (положителни или отрицателни) в метода, по който прекарвате времето си;
• Позволява да видите кои действия въздействат най-вече на продуктивността ви (например дали положителният сън въздейства на мотивацията ви за идващия ден);
• Предоставя опция да разберете, дали вашата рутина е съобразена с вашите цели (например, намирате за значимо да прекарвате време със фамилията си, само че вместо това оставайте до късно пред телевизора).
Следва продължение….
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР