Имат ли таван човешките възможности? Това иска да провери милиардерът

...
Имат ли таван човешките възможности? Това иска да провери милиардерът
Коментари Харесай

Стероидна Олимпиада: Милиардер прави Олимпийски игри с допинг

Имат ли таван човешките благоприятни условия? Това желае да ревизира милиардерът от Силиконовата котловина Питър Тийл, който възнамерява да провежда " Олимпийски игри с допинг ", заяви Българска телеграфна агенция по информация на " Ню Йорк Поуст ".

56-годишният Тийл, който натрупа положението си като вложител в компании като ПейПал и Facebook, застава зад концепцията за игри, в които спортистите ще могат свободно да употребяват всякаква химия, с цел да реализиран високи резултати. Тийл признава, че концепцията за Игрите е на доктор Арън Д`Соуза, който е юрист по обучение, само че желае да изследва до каква степен доближават опциите на човешкото тяло. Повече елементи за стероидната Олимпиада ще бъдат дадени на 17 април, а надпреварата ще бъде промотирано и по време на Олимпийските игри в Париж, които са през юли тази година.

Според Д`Соуза досега събраната сума е няколко милиона $ (по-малко от 10), само че тя е задоволителна за провеждането на първото сходно съревнование. То ще бъде в пет дисциплини - плуване, гимнастика, повдигане на тежести, лека атлетика и бойни спортове. За провеждането на Игрите ще се употребяват към този момент съществуващи спортни уреди, което доста ще понижи цената за провеждането им.

" Идеята зад провеждането на тези Игри е да позволим на спортистите да бъдат открити и почтени. Проучвания демонстрират, че на Олимпийските игри 44 % от спортистите признават, че са употребявали неразрешени стимуланти, само че единствено един % от тях биват хванати ", декларира Д`Соуза пред Ню Йорк Поуст.

" Всеки спортист би трябвало да може самичък да взема решение какво да прави с тялото си. Тези Игри ще бъдат отворени за всички - сегашни и някогашни професионални спортисти, както и за дилетанти. Използването на препарати ще помогне на учените да схванат по-добре на какво е способно човешкото тяло и по какъв начин технологиите могат да ни оказват помощ да реализираме здравословно остаряване ", добави още доктор Арън Д`Соуза.

Според уредниците досега 900 спортисти са показали предпочитание да вземат участие в идните игри. " Олимпийските игри са една бездънна яма. В тях се влагат милиарди $ за построяването на игрища и зали, които след две седмици потребление се изоставят. Не е инцидентно, че от 1960 година насам всяка Олимпиада е в преразход ", прибавя Д`Соуза.

Разбира се, концепцията на Д`Соуза и Тийл към този момент срещна и съперници. Д-р Григори Родченков, който първи извести за проблемите в съветския спорт и всеобщото потребление на неразрешени препарати, назова концепцията " опосност за здравето и заплаха за спорта ". Анна Меарес, някогашна олимпийска шампионка и сегашен началник на олимпийската делегация на Австралия, съобщи пред " Гардиън ", че " това е непочтено и нестабилно. Не мисля, че това е верният метод да се прави спорт. Честно казано намирам това за някаква безвкусна смешка ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР