Имаше убита жена с малко дете в количка. И то

...
Имаше убита жена с малко дете в количка. И то
Коментари Харесай

Имаше убита жена с малко дете в количка. И то беше убито. Българин в Украйна разказва

" Имаше убита жена с малко дете в количка. И то беше убито. Бяха минирали количката. Когато се пробваха да вземат детето, се взривиха трима военни. "

Това е част от описа на българина от Украйна Юрий Косев за протичащото се сега в страната и за зверствата на съветските войски там. В момента той се намира в Киев и приказва пред Нова телевизия.

Думите му идват и ден откакто светът разбра за бруталното кръвопролитие на цивилни в предградието на столицата Киев - Буча. Над 410 жертви са преброени досега, само че се чака да се окажат доста повече. Русия отхвърля да поеме виновността и твърди, че всичко е една режисура и дело на Украйна, макар десетките доказателства в поддръжка на противоположното досега.

" Информацията, че украински радикали са виновни за зверствата в Украйна – е цялостна нелепост. Това са легенди и митове за опрощение на едни зверства, които не престават последните осем години ", споделя Косев.

По думите му - геноцид в действителност има, само че той се прави от руснаци към украинци.

" В неделя бяхме в Иванков. Това е град на 40 километра от Киев. Бяхме с националната армия в едно от селата там, помагахме за товарене на трупове. Видяхме потресаващи неща. Там е същото като в Буча. В едно малко селце имаше десетки избити мирни хора. "

Българинът споделя още, че всяка " втора-трета къща е минирана ". Разказва, че локалните повтарят, че са претърпели същински смут. По личните им думи - не е оживяло нито едно животно.

" Това, което не са го изяли, просто са го разстреляли. " Рашистите ", по този начин ги назоваваме тук, не са давали на хората да ги ядат. Страшна воня е. Разграбени са съвсем всички домове. Имаше един съветски камион, взривен от нашите, когато са се изтегляли. Видях, че имаше тенджери и тигани. И прашки! Представяте ли си, женски гащи са крали! "

Разбира се, най-логичният въпрос след всичко претърпяно е - за какво? Защо руснаците правят всичките тези зверства, за какво са толкоз брутални? Юрий Косев има отговори. Единият е " логически ", най-малко що се отнася до извратената логичност на войната - да всяват боязън, да накарат украинците да се подчинят. Вторият обаче е отблъскващ:

" Разстрелвали са и просто за забавление. Примерно, преди три седмици съученик на брачната половинка ми избягаха на вилата си, покрай Буча. Нямали вода и понякога са ходили да си пълнят по време на окупацията. Отиват две момчета за вода и едното го прострелват руснаците. На въпроса за какво, ние не сме въоръжени, не сме опасност, споделили на другия - " с цел да имате почит и да ви е боязън "

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР