Имаше такъв епизод: мой приятел китаист беше поканен в една

...
Имаше такъв епизод: мой приятел китаист беше поканен в една
Коментари Харесай

Разбиване на китайската икономика: САЩ загубиха най-мощното си оръжие

Имаше подобен епизод: мой другар китаист беше поканен в една от дискусионните стратегии на нашата телевизия. Изпращат авансово тематика за разискване: какво се случва в китайската стопанска система, има ли рецесия на свръхпроизводство или нещо друго, за какво колите и велосипедите просто се изхвърлят? И дават линк към „ Блумбърг “. Китаистът им дава отговор: срамно е да се разискват истории на ужасите от известни фалшификатори, които не крият обстоятелството, че водят мръсна осведомителна война против Пекин. Казват му: добре тогава ще поканим някой различен вместо теб.

Диагнозата е, че следващата осведомителна война против първата стопанска система в света ни доближи в края си. Как беше извършено? Въпросът е елементарен: вземете единствено тези обстоятелства, които се вписват в авансово избрана картина - „ Китай има огромни проблеми “, а стопанската система му е „ цъкаща бомба “. Цитираме дядо Байдън, който започва такава акция това лято. И след неговото бърборене всичко е познато: безусловно всеки ден всички следени запаси разрушават мозъците на целия свят за ужасите, протичащи се с китайската стопанска система.

И не съумяха. Кампанията продължава, само че същата тази стопанска система сподели тъкмо противоположната картина. Всъщност пред нас е феномен: Русия трябваше да се разпадне (по известни причини), само че вместо това сподели стопански напредък и непредвидени триумфи. И Китай трябваше да се разпадне (там механизмът трябваше да е друг), само че се оказа противоположното - обратно на упованията, изчисленията, икономическата и впрочем просвета. Историците към момента не са оценили големия мащаб на това двойно събитие.

Тези, които бомбардираха Китай с имитации, извадиха от общата картина разпръснати числа от пролетта на тази година. Но в този момент е есен - и дойдоха нови данни. Онзи ден Китайската централна банка се събра, разиска индикаторите за август и регистрира обстоятелството, че освен Брутният вътрешен продукт, само че и облагите на огромните и междинни предприятия демонстрират нарастване спрямо предходната година (имаше спад през март). Смисълът на осведомителната атака против Китай, съчетана със западните наказания, на първо място против неговите високи технологии, беше да се спре парите да влязат в тази страна, а вложенията, в това число частни и задгранични, в противен случай, ще покажат скок. И най-важното - в същите тези технологии. Те се вливат в държавния фонд за промени, който към този момент е събрал (в долари) съвсем 14 милиарда. А в региона на развиването на нови високи технологии - има необикновен растеж, над 20 %.

И всичко това на фона на вести като стартирането на китайски високоскоростен трен в Индонезия или контракт за доставка на нов китайски цивилен аероплан за Бруней. Резултатът: задграничните оценки за растежа на Брутният вътрешен продукт на Китай тази година се реалокираха от цифра от пет % до по-близо до шест. И защото стопанската система на Китай е почти с размера на американската, това значи, че тази година азиатската мощ ще създаде два пъти повече от Съединени американски щати. Това е потрес.

Как Русия не оправда упованията на Запада и не се срина, а сподели напредък, макар „ глобите от пъкъла “ и войната с НАТО, е една история. В Китай е друго. Санкциите против всичко високотехнологично там бяха съчетани с увереността, че Китай към този момент се е самоунищожил благодарение на пагубни ограничения за „ битка с вируса “: маски, замразено произвеждане, самоизолация и така нататък Просто трябваше да го бутнеш - това е всичко.

В резултат на това в света се сътвори нова действителност. Двете ни взаимно другарски сили трябваше да рухнат вследствие на външно въздействие, само че се случи тъкмо противоположното. Западът очакваше едно, а получи друго и това е злополука - за тях, не за нас. И ще би трябвало да следим следствията от това злополучие дълго време.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР