Имаше проблеми със заплатите, но те са от гледна точка

...
Имаше проблеми със заплатите, но те са от гледна точка
Коментари Харесай

Член на ръководството на ”Пирогов”: Болницата работи нормално, няма раздуване на администрацията

Имаше проблеми със заплатите, само че те са от позиция на това, че самата болница беше и е в много мъчно финансово състояние. ”Пирогов “ работи обикновено. Това сподели доцент Христо Шивичев от управлението на ”Пирогов ” в ефира на БТВ.
Думите му са във връзка продължаващите към този момент трети ден митинги на чиновници на болничното заведение. Шивачев изясни, че на медицинския съвет на „ Пирогов “ е било взето общо решение да бъде отсрочено спомагателното материално стимулиране (ДМС) за октомври, само че акцентира, че всички чиновници са получили главните си заплати. Целта е била да се покрият финансови претенции от компаниите снабдители. Уверението на управлението е, че ДМС, дължимо за октомври, ще бъде изплатено преди Коледните празници, сподели той. За обвиняванията на протестиращите, че липсват лекарства, даже чаршафи Шивачев сподели: „ Осъществяваме естествена активност, не мога да кажа, че липсват неща, с които да работим. Частично има ограничаване в снабдяването, което е по-скоро като финансова дисциплинираност, само че не и като ограничаване на работата “. Той уточни, че не счита да подава оставка. „ Всеки има правото да каже своите претенции и да получи отговор на въпросите си.

В момента в „ Пирогов “ тече инспекция на Медицинския одит съгласно тези претенции, тъй че ще забележим какви са резултатите от нея “, сподели Шивачев. Според него няма раздуване на администрацията в болничното заведение, а се вършат редица стъпки за оптимизация на активността. Шивачев уточни, че отговорностите на „ Пирогов “ са към 21 млн. Според него при встъпването в служба на настоящия шеф на болничното заведение проф. Асен Балтов те са били 18 – 19 млн. „ В момента самият Балтов е в чужбина на плануван годишен отпуск “. Гостът уточни и че това отсрочване е било за да се избегне запорирането на сметки на болничното заведение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР