Имаше предпоставка за избухване на пожар, на която беше погледнато

...
Имаше предпоставка за избухване на пожар, на която беше погледнато
Коментари Харесай

Камен Донев: В Народния се случват безобразия, Васил Василев трябва да бъде уволнен веднага

„ Имаше причина за експлоадиране на пожар, на която беше видяно незадълбочено и несъответстващо. Следователно реших, че би трябвало да отвръщам. Възмутен и обиден пуснах това видео във фейсбук. “

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria артистът Камен Донев, който разгласи, че напуща сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ в София.
След спектакъла той (Васил Василев – бел. ред.) ме причака и ми държеше сметка за какво съм пуснал това видео, посрещайки ме с думите „ Какъв ти е казусът “? След такава преживелица този човек би трябвало да бъде незабавно отхвърлен от поста.
По думите на Донев, в случай че нещо пламне в театъра, той ще изгори за негативно време . „ Всяко едно подценяване е незаконно държание “, добави артистът.

„ Предупредих, че в случай че не се вземат ограничения, ще спра спектакъла. После стиснах зъби, изкарах го, тъй като съм виновен пред публиката. В последна сметка пожар нямаше, само че какво – да чакаме да стане пожар? “, сподели още Донев.

Това, което ме накара да напусна спектакъла е държанието на шефа “, акцентира той и отхвърли изказванията, че е напуснал, тъй като не е задоволен от хонорара си.
Аз не съм казвал, че желая да предоговарям моя хонорар. Никъде не съм го казвал, нямат доказателства за това. Има ли от мен входирано писмо или молба, че желая хонорарът ми да бъде предоговорен?
„ Остава ми едно зрелище през септември, което да изиграя, само че не знам дали ще го направя. Хем желая да съм правилен към контракта, хем прекипя и нямам предпочитание към този момент. Ако се наложи ще го направя, само че казусът е различен. Аз имам вяра в това, че създателят работи и се радва на своето предопределение и труд, когато има реципрочност и в управлението, което е на театъра, и в публиката би трябвало да има реципрочност. Аз съм решил, че реципрочност няма. Това е персонално мое мнение “, уточни Донев.

Случват се безобразия в Народния спектакъл . Аз поддържам Александър Морфов, виждам, че атмосферата е напълно друга. От студент работя в Народния спектакъл, атмосферата беше друга, в този момент се разминаваме, мълчим, едни погледи, гледане на страни, какво да кажа. Много тъпо. Всичко е доста тъпо. По-скоро от този шеф пристигна това. Не мога да кажа дата, тъй като това са плавни процеси. Винаги има исблъсъци в Народния спектакъл, те не са единствено с Васил Василев, само че очевидно това е развой, който е тлеел. Много значимо нещо е по какъв начин се влиза в Народния спектакъл - кой влиза да работи там, какви са пълномощията на шефа, всичко това би трябвало да се премисли. Министърът на културата в този момент има хрумвания по какъв начин да позволи тези проблеми. Специален статут на Народния спектакъл и за избора на шеф специфични условия. Директорът би трябвало да цени и обича актьорите и режисьорите, а не да ги мачка. Според мен това се случва в този момент. С този човек не може да има помиряване, той би трябвало да бъде изпъден, уволнен и отстранен още през днешния ден на съображение морал, само че това е към този момент дълъг диалог “, сподели още артистът.

Той прикани своите сътрудници да не се опасяват и да се бият против несправедливостта.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР