Имаше обявена процедура за учебници за 2-ри, 6-ти и 8-ми

...
Имаше обявена процедура за учебници за 2-ри, 6-ти и 8-ми
Коментари Харесай

Спор в ефир за скандала с черно белите учебници

Имаше оповестена процедура за учебници за 2-ри, 6-ти и 8-ми клас и ние участвахме. Учебниците бяха утвърдени и от министерството, и от учителите. Това сподели по bTV основният редактор на издателство " Просвета " Кина Андреева във връзка абсурда с цветните и черно-белите учебници, станали известни като учебниците за небогати.

Възможността за избор не е дискриминация, дискриминация би било неналичието на избор. Децата не са унизени, съобщи Андреева. Според Мариана Христова, родител, формулировката за допускането на цветни и черно-бели учебници е закононарушение, когато става дума за държавно обучение. Това е унизително за децата. Освен това черно-белите учебници са по-тежки от цветните. Те ще късат гърбовете на учениците, акцентира тя.

По думите на Деница Такева-Германова, родител, казусът не е дали учебниците са черно-бели, цветни или гланцирани, значимо е наличието им, както и фигурата на учителя. Информацията за тези учебници беше поднесена по един много жълт метод, счита Деница Такева-Германова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР