Имаше много разногласия. Това каза пред БТВ президентът на КТ

...
Имаше много разногласия. Това каза пред БТВ президентът на КТ
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Пенсии и заплати могат да се вдигнат и без допълнителен дълг

Имаше доста различия. Това сподели пред БТВ президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов във връзка неодобрените през днешния ден от Националния съвет за тристранно съдействие оферти за нарастване на минималната заплата и увеличение на пенсиите.

" За минималната работна заплата с работодателите сме потвърдили, че не сме в положение да стигнем до единодушие. Очевидно, че политиците ще би трябвало да вземат това решение в границите на политиките, които вършат ", съобщи Манолев.

" За пенсиите имаше по-сериозни различия. Аз се съгласих, че би трябвало да бъдат увеличени пенсиите, само че резултатът ще стане явен от дейностите или бездействията на държавно управление. А от държавното управление споделиха, че не харесват предложенията за увеличение на пенсиите ", уточни той.

Синдикалистът изясни, че в случай че служебното държавно управление не одобри залегналите оферти в законопроектите за промени в Кодекса за обществено обезпечаване – на " Българска социалистическа партия за България ", " Продължаваме промяната " и на Движение за права и свободи, пенсиите ще бъдат нарастване по швейцарското предписание.

По думите му има от кое място да се вземат парите за повдигане на приходите.

" Трябва да бъде изменена политиката по отношение на размера на оптималния застрахователен приход. Трябва да бъде отстранено съществуващото състояние оптималният застрахователен приход да е еднакъв на оптималната пенсия. Максималният застрахователен приход би трябвало да бъде четири пъти по-голям от оптималната пенсия. Ако по различен метод се събират осигурителните вноски, това също ще даде опция да се усилят минималната заплата и пенсиите и да не се тегли спомагателен дълг ", сподели още Димитър Манолов.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР