„Имаме устойчива тенденция за увеличаване на доходите на българите“. Това

...
„Имаме устойчива тенденция за увеличаване на доходите на българите“. Това
Коментари Харесай

Социалният министър със страхотна новина за заплатите, детските добавки и пенсиите през 2018 г.

„ Имаме устойчива наклонност за увеличение на приходите на българите “. Това се следи през последните две години, а също по този начин чакаме да се резервира и за идната. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия общественият министър Бисер Петков.

„ Размерът на обезпечения най-малък приход не е нараснал от 2009 година ние предложихме той да се усили от 65 лв. на 75 лв.. Тези 10 лв. ще има разнообразни проекции в разнообразни обществени заплащания “, посочи той.

Социалният министър даде образец с това, че над 500 хиляди хора с увреждания ще могат да се възползват от него

„ Семейните помощи за деца се дефинират със Закона за бюджета, само че ние предлагаме в Бюджет 20118 година да има повече пари в тази тенденция. По настоящем право на помощи за деца имат фамилии, чийто приход на разположение от семейството е до 400 лв.. Ние предлагаме той да се усили на 450 лв. “, сподели Петков

„ Семейства, които получават приходи до междинната заплата за страната, което е към 100 лв., в този момент нямат право на детски добавки. Ние целим с промени да включим още към 20 хиляди фамилии, които са попадат в тези критерии “, пресметна общественият министър.

„ От 1 юли 2018 година всички пенсии ще бъдат увеличени с 3,8%. Този растеж е доста по-висок от този, който имахме тази година – 2,4%. За задачата ще са ни нужни над 500 милиона лв. “, пресметна Петков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР