Имаме тревоги по отношение на медицинския персонал, дали ще има

...
Имаме тревоги по отношение на медицинския персонал, дали ще има
Коментари Харесай

Дариткова съобщи за голяма тревога на фона на коронавируса

Имаме паники във връзка с медицинския личен състав, дали ще има задоволително места за пациенти в интензивните отделения, само че държавното управление работи по предварителна защита на всички вероятни сюжети.

На този стадий би трябвало да забравим злободневните проблеми на здравната система, а да бъдем обединени.

Аз съм уверена, че всички - лекари, медицински сестри, санитари, ще бъдат в една добра кондиция, в положително отношение. Това съобщи пред Нова телевизия Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ и ръководител на парламентарната здравната комисия.

Това ще покаже по какъв начин ние като нация, обединени дружно, ще се оправим, с цел да предотвратим едно трагично разпространяване на ковид ", заявиш още тя.

Дариткова означи, че държавното управление работи в синхрон с практиката на другите страни и акцентира, че тя разчита на решенията на държавното управление и спешния щаб. Тя посочи и политическото единодушие във връзка с страшния камшик COVID-19.

Даниела Дариткова акцентира, че всички ограничения, които се взимат на този стадий, са превантивни. Подготвят се лечебните заведения за огромно натоварване и е насочен апел към стажант-лекарите да се включат, с цел да подкрепят оправянето със обстановката.

"Достатъчно ясно щабът осведомява всички работещи в системата по какъв начин би трябвало да се грижат за персоналното си запазване, на този стадий всички би трябвало да се спокойни, да бъдат задоволително виновни и дисциплинирани ", означи тя.

На въпрос по какъв начин частните лечебни заведения ще се включат в борбата с ковид, Дариткова отговори: "Убедена съм в искреността на заявката на частните лечебни заведения, че те са подготвени да се включат в оправянето с това предизвикателство.

Министърът на опазването на здравето координира процеса и потреблението на техните механически запаси и запаси с личен състав, с цел да може при нужда да се обединят всички лечебни заведения, самостоятелност от формата им на благосъстоятелност.

Да, средства ще са нужни, само че се търсят механизми за овъзмездяване на лечебните заведения, поради новата обстановка и другия режим, в които те работят ".

Запитана дали ще се съблюдават глобите, наложени от изключителното състояние по отношение на жители, които не съблюдават карантина, тя съобщи: "Много е значимо ние и да се самоконтролираме. На този стадий ограниченията имат предпазен темперамент, няма всеобщо нарушение на карантината.

Граждани алармират за хора, върнали се от рискови места и неспазващи карантината. В моя район - Смолянска област бе видян водач, завърнал се от Италия, за който оповестиха жители. Благодарение на тях той бе подложен под домашна карантина ".

"Това, което е открито, че може да ни защищити и запази, е точно обществената изолираност и ние би трябвало отговорно да я посенем, с цел да дадем опция на учените и откривателите да открият характерна ваксина, а ние като общество - да да понесем цената, която евентуално ще бъде сериозна, само че пък да запазим живота на българските жители ", съобщи Даниела Дариткова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР