Имаме президент, който е несигурен, дребнав и отмъстителен, който не

...
Имаме президент, който е несигурен, дребнав и отмъстителен, който не
Коментари Харесай

Калоян Методиев ридае: Имаме отмъстителен и дребнав президент

Имаме президент, който е нерешителен, тесногръд и злопаметен, който не е общественик, а гледа персоналния си интерес, пробвайки се да резервира оптимално дълго едноличната си власт. Радев връчи " Данайски подарък " (бел.ред: знак на изменничество, от времето на антична Троя и Троянския кон), на Корнелия Нинова навръх рождения ѝ ден.

Всички коментатори, отвън трима-четирима от кохортата, са на мнение, че даде мандата на Българска социалистическа партия, с цел да понижи шанса за кабинет до най-много и да удари Нинова.

Това стана ясно от думите на Калоян Методиев, дясна ръка на соцлидерката и шеф на института " РЕГО " в коментара му по тематиката за третия мандат в обзорното предаване " Това е България " на Радио Фокус ".

" Мога да кажа две неща във връзка с връчването на на мандата. На първо място през последната седмица видяхме две лица на една монета - Слави Трифонов, който удари дъното с песента за Лена Бориславова, и Румен Радев, който

връчи мандата навръх рождения ден на Корнелия Нинова. Защо не го връчи в сряда, в петък, ден-два-три по-рано, беше безусловно допустимо.

Със Слави Трифонов имат един и същи метод и да това са в един тим, с един културен ход в политиката. Второто нещо, което може да се каже във връзка с този мандат е, че всички коментатори, отвън трима-четирима от кохортата, са на мнение, че даде мандата на Българска социалистическа партия, с цел да понижи шанса за кабинет до най-много и да удари Нинова.

" Връчването на този мандат демонстрира, че имаме президент, който не е общественик, който гледа само персоналния си интерес, тесногръд, един злопаметен, нерешителен и в последна сметка опитващ се да резервира оптимално дълго едноличната си власт ", добави той.

Според Методиев ходът на президента е възмездие, той си и харесал несъмнено политическо пространство и по-голяма част от политическия му инженеринг върви натам.

Неслучайно главната линия, по която работи служебният кабинет, е да изчегъртва фрагменти на Българска социалистическа партия и да " трудоустроява " такива от вътрешната съпротива, най-ярките, най-радикалните и да напасва личния си дневен ред.

" Той си е навил на пръста, че тази партия би трябвало да я вземе, да му се подчинява, да му слугува,

като 5-6 плана през последните две години създаваше и управляваше в нарушаване на Конституцията и новите, които сега структурира ", сподели още Калоян Методиев.

Директорът на института " РЕГО " счита, че

възможностите на Българска социалистическа партия да сформира държавно управление с третия мандат са доста дребни,

заради поръчките на останалите политически сили, заради раздробения парламент, заради разликите, заради доста фактори.

" Никога в политиката не може да се каже, че нещо е обречено на 100%, само че във връзка с реализацията на този мандат все още възможностите са минимални. Нека ги определим като един конски косъм ", безапелационен е някогашният шеф на кабинета на Нинова.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР