Имаме първите две РНК ваксини, които са направени за по-малко

...
Имаме първите две РНК ваксини, които са направени за по-малко
Коментари Харесай

Хематолог развенча разрешените ваксини: Задават се по-безопасни и сигурни

Имаме първите две РНК ваксини, които са направени за по-малко от година. Предишната най-бързо записана ваксина е била за 4 години, нормално пътят е 10 години. Имаме доста незнайни. Имам забележки към първите 2 ваксини (бел. ред. - на Pfizer/BioNTech и на Moderna). Трябва да имаме верен метод, а не да се съобразяваме какво споделят другите страни.

Това съобщи хематологът доктор Чавдар Ботев в студиото на предаването "Денят ON AIR ". Той акцентира, че имунизациите не са утвърдени, а са позволени за прилагане предвид на епидемиологичната конюнктура. Ще разберем дали са подобаващи след 2-3 години във фаза 3, предизвести той.

"Трябва да има доста по-голяма публичност за минусите на имунизациите и всеки самичък да реши. Ковид-19 е извънредно съществено заболяване с огромна смъртност и доста хора са подобаващи за ваксини. 80% от умрелите са хора над 65 години, изключително с съпътстващи болести.

Съветвам имунизациите да отидат към най-рисковите ", уточни още доктор Ботев.За него е необяснимо по какъв начин сдруженията на диабетици и кардиолози на Запад са подкрепили имунизацията. Същевременно тези заболели са били изключени от изследването на имунизациите. По думите му за тази група хора и за бременните дами би трябвало да се подхожда по-внимателно с имунизирането.

"В тези ваксини, заради това, че се съхраняват на ниска температура, има етиленгликол. Когато се приложи, той дава доста тежки алергични реакции. Вече имаме случаи, в които хората вършат имунизацията и изпадат в потрес. По-страшно е, че този етиленгликол го има в доста артикули и ще имаме необясними алергии.

Когато се ваксинирате със същата ваксина, може да се получат голям брой алергии ", предизвести доктор Ботев пред Bulgaria ON AIR.Според него имунизацията е решение, само че същинското решение е да се изчакат по-добри ваксини. Хематологът сигнализира, че не е уцелена дозата във имунизацията на AstraZeneca. При имунизацията на Moderna във фаза 1 дозите бяха едно към 10 - нямаше междинни дози.

"Сега се откри, че в случай че извършите два пъти по-малка доза при младежи от 18 до 50 година резултатът е същият, който имате с по-голямата. За AstraZeneca това значи, че имунизацията има лек увреждащ резултат.

С качване на дозата би трябвало да увеличавате количеството антитела, а ние имаме тъкмо противоположното ", обясни доктор Ботев.За него е непонятен и въпросът за какво би трябвало да се ваксинират още веднъж хората, които към този момент са прекарали ковид.

"До 90 дни не би трябвало да се ваксинирате, по-късно споделят, че може да се ваксинирате. Тук може да се получи прикриване на резултатите, тъй като вие като имате имунитет от прекараната инфекцията, не се знае какъв е резултатът от имунизацията. Ако титърът е висок, не е желателно да се слага ваксина ", разяснява експертът.

Той сигнализира още, че е допустимо образуването на антитела против личните органи. И цитира изследване, съгласно което 40% от тежко преболедувалите инфекцията ще развият автоимунни антитела. "Не бива да вярвате, че имате имунитет, когато се ваксинирате.

Трябва да извадим всички обстоятелства и хората доста повече ще се имунизират. Аз не съм имунизиран, само че си избрах ДНК ваксина, която подсигурява най-хубав баланс сред клетъчен и хуморален имунитет. През това време взимам "Ивермектин ", показа доктор Ботев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР