Имаме още около 3 месеца, за да регистрираме личния си

...
Имаме още около 3 месеца, за да регистрираме личния си
Коментари Харесай

Регистрираме личния кладенец до 28 ноември


Имаме още към 3 месеца, с цел да записваме персоналния си бунар в съответната Басейнова дирекция по неговото местоположение. Ако не е регистриран, геранът не може да се употребява, гласи Законът за водите.
Крайният период да се записва е до 28 ноември 2022 година съгласно смяна в закона, оповестена в Дъждовни води на 1 декември 2020 година Тогава срокът бе продължен за следващ път, тъй като огромна част от хората се сетиха за условието малко преди приключването на предходния краен период, написа в. Телеграф. Решението да се построи указател на кладенците се залага със Закона за водите през 1999 година. Собственикът на бунар за персонални потребности има право да употребява до 10 куб. м вода на денонощие за битови потребности, напояване на градината и домашните животни в семейството гратис.
За разлика от оборудванията за икономически потребности за домашните герани не се изисква монтиране на водомери и не се заплащат държавни такси или налози.
Хората, които имат остарял бунар, изкопан в двора, също би трябвало да подадат заявление за вписването му в регистъра. В него би трябвало да се запишат трите имена на притежателя на имота; данни за поземления парцел и защо се употребява, дълбочина и диаметър на кладенеца, по какъв начин ще се черпи водата от него и за какви цели.
Регистрацията е нужна, с цел да се защитят ползите на жителите при даване права за черпене на вода в региона на съответното обитаемо място и ограничение заплахата от пресъхване на кладенците, изясняват от екоминистерството. При установяването на противозаконни уреди след 28 ноември 2022 година те ще се унищожават за сметка на притежателя им, който носи и наказателна отговорност, гласи законодателството.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР