Имаме мобилна станция на Орлов мост, а данните не се

...
Имаме мобилна станция на Орлов мост, а данните не се
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Градът се задъхва от автомобили

Имаме мобилна станция на Орлов мост, а данните не се разграничават доста от данните от другите станции. Това са формалните измерватели на въздуха. Аз персонално проследявам и гражданските станции. Гражданските станции по-скоро са датчици. Официалните решения се взимат от формалните станции. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в утринния блок на Нова телевизия, написа Novini.bg.

``
реклама

“Най-сериозното замърсяване през зимата е от битовото отопление. Предприемаме дейности. В няколко региона на София имаме сериозен проблем с нерегламентираното изгаряне на отпадъците. По предпочитание на жителите това се криминализира ”, сподели още столичният кмет.

“Още предходната година беше изменен закона за стандарт на дървата и въглищата. Наред с рестриктивните ограничения имаме и насърчителни. Работим по набирането на заявки, с цел да бъдат сменени отоплителните съоръжения на 1/3 от семействата ”, разяснява тя.

“Трябва да ограничим трафика. За това и ще въведем ограничения, които да лимитират замърсителите. Общината е направила градския превоз наличен и комфортен - 40 км нови метролинии ”, добави Фандъкова.

" Автомобилите с Евро 5 и 6 ще са на долната граница, останалите категории ще са в горната граница за замърсители. Нормално е замърсяващите коли да заплащат повече. Градът се задъхва от коли. С активността си би трябвало да създадем по този начин, че да понижаваме дните със замърсяването. Географията на града не можем да променим, само че навиците си да ", безапелационна бе Йорданка Фандъкова.

" Вчера инспектори влязоха в 900 жилището за една вечер. Съставени са 8 акта поради нарушавания при горене. Екипите ни вървят при фамилиите, с цел да ги поддържат за замяна на отоплителни станции или филтри на комините ", разяснява кметът на София.
" Предложението за повдигането на налозите изисква разбор и разискване. Длъжни сме да променим налозите до края на календарната година. Никога не съм лъгала по отношение на цените на налозите. Не си разреших да кажа, че ще има нещо гратис, тъй като такова нещо няма. 20 млн. лева ще се дадат за ремонт на вътрешнокварталните улици и тротоари. Увеличението на налозите за колите ще е сред 7-40 лева на година ", приключи Йорданка Фандъкова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР