Имаме ли право на обезщетение от държавата, ако ни е

...
Имаме ли право на обезщетение от държавата, ако ни е
Коментари Харесай

Богомил Николов за обезщетенията за липса на ток: Заложени са на хартия, но се дават по желание

Имаме ли право на обезщетение от страната, в случай че ни е оставила дълго време без ток? Можем ли да получим пари, тъй като колата ни е закъсала по непочистен път и има ли кой изобщо да чуе нашите недоволства? Отговори на тези въпроси в студиото на " Събуди се " по Нова телевизия даде изпълнителният шеф на Асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов.

" Заради енергото не съм чувал да е имало компенсации. За закъсала кола може и да е взел някой пари, тъй като там, в случай че има застраховка и надлежно си заведеш вредата, може да си получиш обещетението. Но при енергото е доста по-трудно ", уточни той.

И добави: " Обезщетенията ги има на хартия и те са заложени по този начин, че да се изпълнят по избор на сдружението. Само и само по негово предпочитание. Ако то реши, да кажем, с някаква пиар цел да се похвали, може някъде да отпусне компенсации на едно-две фамилии ".

По думите му липсва арбитърът в такава обстановка, тъй като " явно, в случай че имахме регулатор в лицето на КЕВР - с благоприятни условия да влияе, обстановката можеше да е много по-различна ". " Разбирате, че хората няма да тръгнат един по един да завеждат каузи в случай, че сдружението отхвърля. Имате обстановка на отвод. Затова е ролята на регулатора. Той би трябвало да може да арбитрира обстановката и да се намеси. Защото човек за 30 лв. няма да отиде да обикаля по съдилищата. Особено, когато приказваме за хора в селски региони, където най-малкото да отидеш до съда, ти трябват 30 лв.. Ние по тази причина сме основали регулатор като общество и по тази причина му плащаме заплати, с цел да може този дисбаланс, който изначално имаме сред бизнеса и по-слабата страна - потребителите, да бъде преодолян посредством помощта и застъпничеството на регулатора ", безапелационен е Николов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР