Имаме готов списък със стъпки, какво би могло да се

...
Имаме готов списък със стъпки, какво би могло да се
Коментари Харесай

Дончев се скара: Вие какво искате здравен инспектор да стои до вас и вашето семейство?

" Имаме подготвен лист със стъпки, какво би могло да се случи оттук насетне. Вчера здравният министър разгласи някои от тях. Те не са фрапантно ограничаващи ограничения. Целият надзорен уред на страната не може да размени персоналната отговорност. Вие какво желаете хигиеничен контрольор да пази вас и вашето семейство? На първо място би трябвало да осъзнаем, че каквото се случва зависи от самите нас. И наред с това да си мислим, че преди мисълта за нови ограничения би трябвало да се съблюдават съществуващите, тъй като надали ще оспорите, че не всички съществуващи сега се съблюдават. Държавата обаче може да управлява и спазването на по-строги. " Това сподели пред btv вицепремиерът.
Ще пандизите ли страната? " Кратък отговор НЕ. Имаме подготвеност да прилагаме ескалиращи ограничения при потребност, без да се планува цялостно затваряне. ", сподели Дончев ви даде образец с КПП-тата през април. " Тогава от нея имаше смисъл, тъй като болестта беше локализирано в някои региони в страната и трябваше спрем разпространяването му в другите области. Фактически все още заболяване имат на територията на цялата страна – такава мярка (КПП) не би имала смисъл. "
 Разказ за ковид: Вече е мъчно да си направиш и рентгенова фотография в София Разказ за ковид: Вече е мъчно да си направиш и рентгенова фотография в София
64-годишна жена с позитивен тест за COVID-19, която има диабет, хипертония и е страдала от хронична пвнемония, вземала 9 дни антибиот...
Цитирайки Ангела Меркел, че немската стопанска система не може да си разреши второ затваряне, сходно на това напролет, вицепремиерът още веднъж акцентира проектът на българското държавно управление: " Локализирани ограничения, там където има потребност, там където има централизация на заболели. Изкуството в този момент е да се движим по ръба на бръснача - от една страна пазейки здравето на хората, от друга – без да съсипваме стопанската система. И дано допълня – каквито и ограничения и ограничавания да се ползва – нищо не може да размени персоналната отговорност. Членовете на едно семейство да се грижат за своите близки и сътрудници. Да бъдат виновни – да съблюдават отдалеченост, да носят маски да не дублирам в битов проект – да си мият ръцете и така нататък "
Дончев беше безапелационен, че държавното управление не се плаши от митинги против строги ограничения, каквито има в Европа, и при потребност такива ограничения ще се приложат в България: " Мерки ще бъдат прилагани такива, каквито са нужни, а не такива, каквито някой би счел за угодно. "
В момента по думите му в България няма безпорядък във връзка с битката с ковид : " Няма положение на безпорядък. Погледнете къде се намира България по брой инфектирани и умряли. Тя е на 17-то място по брой инфектирани и на 10-то по брой умряли. Едното отразява успеваемостта на ограничаващите ограничения, които би трябвало да спрат болестта, другото – положението на здравната ни система. Противно на нашия табиет да си повтаряме какъв брой сме глупави и зле, това явно не е правилно, гледайки данните. ", посъветва той критиците.
Проспани ли бяха летните месеци? " Лятото не е проспано, като стартираме от екипи на равнище болница и събирането на специалисти за протоколи. Тогава нашите лекари не знаеха по какъв начин да лекуват – имаха единствено протоколите от Китай. В момента, от насъбрания опит и жертвите, които имаме и за които продължаваме да скърбим, ние съумяваме да лекуваме огромна част от пациентите. ", акцентира Дончев.
 Коронавирусът опразни заведенията у нас Коронавирусът опразни заведенията у нас
Ресторанти и кафенета в столицата са полупразни и без вечерния час, който беше разгласен на 1 ноември и би трябвало да продължи до на следващия ден. Подобн...
Можеше ли да бъде планувана неналичието тук-там в лечебните заведения? " Случва се да няма места в по-малки лечебни заведения, постоянно съществува опцията пациент да бъде превозен – може и не в същия град, в различен. Трудности във връзка с логистика, превозване на пациенти, съответни прояви на немарливост или недобра организация са факт. За страдание, ще отбележим, че те са факт - освен, когато приказваме за заболели от Коронавирус, а и за каквито и да било други болести . И в случай че вашата констатация е дали в тази стресова обстановка демонстрира къде има пукнатини в здравната система, ще се съглася с вас. ", отговори Дончев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР